Otvoren Međunarodni podgorički sajam knjiga - Volim Podgoricu

Otvoren Međunarodni podgorički sajam knjiga

Osamnaesti Međunarodni podgorički sajam knjiga svečano je otvoren u zgradi Muzičkog centra i Crnogorske kinoteke. Na sajmu će se predstaviti više od 100 izdavača iz Crne Gore, regiona i Evrope.Počasna država-gost ovogodišnjeg sajma je Francuska.

Iako danas u elektronskom izdanju možete naći skoro sve što vam treba od knjiga, jedino u knjižari i na sajmu ćete naći ono što nijeste tražili, a što je možda pronašlo vas. Zbog toga je opravdan i slogan ovogodišnjeg sajma – Čitaj budi klasik.

Na otvaranju, direktor sajma Predrag Uljarević ukazao je na njegov značaj tokom proteklih 18 godina.

“Shvatili smo da je otvoren i sadržajan sajam knjiga potreban Podgorici i Crnoj Gori, njegoj kulturi, izdavaštvu ali najprije čitaocima koji su dobili veliku sajamsku i kulturnu manifestaciju”, kazao je Uljarević.

Ministatka prosvjet nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović ukazala je na značaj očuvanja knjige.

“Danas je prava prilika da odamo počast svim onim autorima koji su svojom riječju obilježili epohe u prošlosti ali i da podstaknemo one u čijoj ćemo ljepoti pisane riječi uživati u budućnost, i koji će ovaj svijet učiniti ljepšim i plemenitijim mjestom za život svih nas”, kazala je Jakšić Stojanović.

Sajam knjiga otvorila je ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

“Zajednička vizija je da približimo čaroliju knjige što bliže građanima”, kazala je, između ostalog, Vujović.

Na otvaranju sajma koji će trajati do 17. maja govorili su još francuski književnik Žan Fransoa Galtu i ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com