Ova žena je primjer za cijelu Crnu Goru! - Volim Podgoricu

Ova žena je primjer za cijelu Crnu Goru!

U cilju stvaranja neophodnih preduslova za potpuniju podršku porodici, prevenciju institucionalizacije i ubrzanje procesa deinstitucionalizacije djece koja su smještena u institucijama, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, uz nesebičnu pomoć UNICEF-a i Delegacije Evropske unije već nekoliko godina uspješno sprovodi program hraniteljstva kao, najpoželjnijeg alternativnog oblika zaštite djece.
U Nikšiću je boravio  ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić koji je obišao hraniteljsku porodicu Rajke Dimitrijević, koja trenutno brine o dvoje djece bez roditeljskog staranja. U porodici gđe Dimitrijević, hraniteljstvo kao human čin ima dugu tradiciju.
Čolaković Slavka, svjesna značaja i važnosti ovog poziva od opšteg značaja za djecu kao najranjiviju kategoriju, ustupila je stambeni objekat od 70m2 na korišćenje i time riješila dugi podstanarski život Rajke Dimitrijević.
Ministar Purišić ocijenio je da je ovaj čin primjer humanosti ne samo za Nikšić, već i za cijelu Crnu Goru i istakao zadovoljstvo zbog mogućnosti ličnog upoznavanja i izražavanja duboke zahvalnosti Dr Čolaković.
„Jačanje prirodne porodice, pružanje podrške majci i djetetu i stvaranju uslova za njihovu veću socijalnu i finansijsku samostalnost su jedni od pripriteta za naredni period.
Nastavićemo sa daljim snaženjem hraniteljstva u okviru proširene porodice, i razvojem standardnog hraniteljstva i posebnim akcentom na djecu od 0-3 god, kao i promociju raznih vrsta hraniteljstava“, kazao je ministar Purišić.
„Očekujemo da će implementacija kampanje „Svako dijete treba porodicu“, koja je nakon pokretanja u septembru 2013. godine pokazala izuzetne pomake u ovoj oblasti, nastaviti da doprinosi povećanju broja hraniteljskih porodica, koje će djeci bez roditeljskog staranja ponuditi toplinu svog doma“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com