Ovo su detalji optužnice protiv Belivukove grupe

Optužnica protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića danas upućena braniocima i tuženima.

Velja Nevolja se optužnicom tereti da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela i za nekoliko teških krivičnih djela i to: pet krivičnih djela teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično djelo otmice i krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Marko Miljković, koji je bio Belivukova desna ruka, optužnicom se tereti da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, takođe za krivična djela teško ubistvo i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo otmice.

Braći Budimir na terete se za pet ubistava, udruživanje više krivičnih djela ali i nedozvoljena proizvodnja i nošenje oružja.

Okrivljenom Srđanu Laliću koji je imao osmjeh dok se slikao sa žrtvama, optužnicom je stavljeno na teret da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, i pet ubistava, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo otmice.

Кrivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu-Posebno odjeljenje za organizovani kriminal danas je kontrolisalo formalnu ispravnost optužnice podnete protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih. Prema sudu optužnica je propisano sastavljena.

Optužnica je poslata na odgovor okrivljenima i braniocima u skladu sa članom 335 i 336 Zakonika o krivičnom postupku. Okrivljeni i branioci imaju pravo da podnesu odgovor na optužnicu u roku od 8 dana od dana dostavljanja optužnice.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com