Paroh Nikola Marojević član Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore

Vlada je juče imenovala paroha nikšićkog i šefa izdavačke službe Eparhije budimljansko-nikšićke Nikolu Marojevića za novog člana Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore. On je na tu funkciju imenovan umjesto Budimira Aleksića koji razriješen sa te funkcije zbog izbora na funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore.

Marojević je imenovan u UO Univerziteta Cren Gore na prijedlog ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

“Protiv ovog rješenja žalba nije dopuštena, već se može tužbom pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Crne Gore u roku od 20 dana od dana prijema rješenja”, navodi se u Vladinom dokumentu.

Marojević je jedan od sveštenika koji se terete da su na Dan Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja 2020. prekršili Krivični zakonik Crne Gore, kada su postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprječavanju širenja opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali vjerski obred van vjerskog objekta — litije ulicama grada, slaveći Dan Svetog Vasilija Ostroškog.

Takođe, 2017. godine izabran je u politički savjet Nove srpske demokratije tijelo koje se bavi ideološkim pitanjima,

Podsjećamo, na sjednici Skupštine Crne Gore od 29. decembra 2021. godine, Aleksić je izabran za poslanika Skupštine, te shodno tome prestaje mu članstvo u Upravnom odboru.

On će na toj poziciji zamijeniti dosadašnjeg poslanika Demokratskog fronta Radoša Zečevića, kome je 29. decembra konstatovana ostavka.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com