“Pauk” na ulicama Nikšića krajem mjeseca - Volim Podgoricu

“Pauk” na ulicama Nikšića krajem mjeseca

Specijalno vozilo “Pauk“ upotpunilo je vozni park Komunalne policije i Parking servisa Nikšić. To će, kako napominje načelnik Komunalne policije Veselin Čurović, unaprijediti njihov rad, ali i podići nivo saobraćajne kulture u gradu. Zakonske procedure privode se kraju, pa će se vozilo na ulicama grada naći krajem mjeseca.

Svi smo svjedoci nesavjesnog parkiranja vozača, na onim mjestima koja za to nijesu predviđena, kao što su zelene površine, trotoari, ulazi u domaćinstva, ali i parking mjesta označena za osobe sa invaliditetom. Čurović je kazao je da bez obzira na veliki broj službenika, nije moguće postići sankcionisanje svakog nepropisnog parkiranja, te da će specijalno vozilo „Pauk“ umnogome pomoći u uspostavljanju komunalnog reda.

“Djelovanje specijalnog vozila „Pauk“ biće najvećim dijelom u užem jezgru grada s obzirom na najgušći saobraćaj upravo na ovom području”, istakao je za RTNK Čurović.

Čurović apeluje na sugrađane da poštuju zakon i procedure, jer će u suprotnom biti sankcionisani.

“Nepropisno parkirana vozila “Pauk” će prenositi na lokaciju u Ulici Radoja Dakića, a iznos kazne je 125 eura, odnosno 105 ukoliko se plati u roku od osam dana”, poručio je Čurović.

Jedan od ozbiljnih problema u gradu, jesu i vozači koji se nepropisno parkiraju, a pritom skidaju registarske oznake, no i za to postoji rješenje, istakao je Čurović.

On napominje da su u potpunosti prilagodili akte Komunalne policije sa pravilnikom Vlade o premještanju nepropisno parkiranih vozila.

Apeluje na sugrađane da poštuju pravila kako bi saobraćajna kultura i komunalni red bili na zavidnom nivou, jer će, kako dodaje u narednom periodu kazne biti represivnije.

(RTNK)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com