PEROVIĆ: ASK je izvršio nadzor u firmi EPCG Solar povodom medijskih napisa o predizbornim zloupotrebama

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović kazala je gostujući u Dnevniku 2 da je ASK reagovao povodom medijskih napisa da je u firmi Solar došlo do predizbornih zloupotreba.

Perović je reklla da je izvršen nadzor.

“Izvršen je nadzor i podnijećemo podatke državnom tužilaštvu. Sve što smo prikupili podnijeli smo tužilaštvu koji će ocijeniti da li ima bića krivičnog djela”, rekla je Perović.

Ona je rekla da se ova Agencija trudi da prati svaki izborni proces. “ASK čini svaki izborni proces transparentnim”, smatra Perović.

“To je prva stepenica da bismo došli do zloupotrebe moramo otkriti šta se radi, to je jedan važan korak u našem izbornom zakonodavstvu”, kazala je Perović.

Kako kaže, mi smo u poslednje dvije godine gotovo sve vrijeme u izbornoj kampanji.

“Rezultati su takve da smo iskoristili maskimalno sve zakonske mogućnosti i pokrenuli postuupke gdje god smo naišli na bilo kakvu nepravilnost. Takođe smo proslijedili nadležnim državnim organima da odrade svoj dio posla, gdje mi nađemo da su prekršeni zakoni”, kazala je Perović.

Perović je govoreći o zloupotrebama u predizbornoj kampanji kazala da se za regulisanje ovakvih situacija moraju donijeti izmjene u oblasti izmjene zakonske regulative.

“Zakonska regulativa mora se poboljšati donošenjem Zakona o v ladi i skupštini”, smatra Perović.

Ona objašnjava da ASK nije podnosio krivične prijave zbog zloupotreba, već samo obavještavao nadležne.

“ASK prikupi sve podatke do kojih može doći i onda dostavi Tužilaštvu sa dopisom i objašnjenjem, a Tužilaštvo procjenjuje da li se stiču elementi krivičnog djela”, kazala je Perović.

Onas je apelovala da se izvrše izmjene u izbornom zakonodavstvu.

Odgovarajući na optužbe MANS-a da je zloupotrijebila državno vozilo BMW u privatne svrhe, kazala je da sve radi po zakonu.

“Ne zloupotrebljavam resurse, zakonska je odluka i imam pravo da koristim to vozilo”, poručila je Perović.

(Rtcg)

loading...
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com