PES: Frustracije DPS-a zbog zajedničke prošlosti sa zvaničnicima Srbije ne mogu ugroziti budućnost Crne Gore - Volim Podgoricu

PES: Frustracije DPS-a zbog zajedničke prošlosti sa zvaničnicima Srbije ne mogu ugroziti budućnost Crne Gore

Nakon što su UN demaskirale obmane i manipulativne interpretacije DPS-a i regionalnih aktera, te uvažile intervenciju crnogorske diplomatije da se amandmanima precizira odgovornost zločina u Srebrenici, glasnogovornicima politika prošlosti je ostalo samo da ponavljaju raskrinkanu propagandnu, saopštili su iz PES-a.

I na današnji dan su zajedno usaglašen stav prema crnogorskim amandmanima iskazale vlasti u Srbiji i opozicija u Crnoj Gori, dodali su u saopštenju.

“Žalimo da im je zajednički sadržitelj neuspješno obesmišljavanje napora crnogorske Vlade i diplomatije u prevazilaženju regionalnih i međuetničkih tenzija, što je preduslov za naš ubrzani integracioni put u EU”, ističu iz Pokreta Evropa sad.

DPS: Vučić raskrinkao suštinu obmane Spajićevih amandmana, a poniženi PES frustraciju pokušao da liječi na DPS-u

Stoga, kako kažu, “frustracije DPS-a zbog zajedničke prošlosti sa zvaničnicima Srbije ne mogu ugroziti budućnost Crne Gore.”

“Opozicioni DPS koji sada drži lekcije o evropskim integracijama, ista je partija koja je pozivala i Vojislava Šešelja na Đukanovićevu inauguraciju davne 1998. godine”, naveli su.

To što je u međuvremenu DPS prestao da na partijske kongrese poziva svoje partijske kolege iz Srbije, ne znači da treba i država Crna Gora da odustane od dobrih regionalnih odnosa i saradnje sa legitimno izabranim predstavnicima Srbije, uz međusobno uvažavanje, zaključuju iz PES-a u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com