PLANIRAO BIJEG U CRNU GORU: Muškarac osumnjičen da je ubio djevojku u Kolumbiji - Volim Podgoricu

PLANIRAO BIJEG U CRNU GORU: Muškarac osumnjičen da je ubio djevojku u Kolumbiji

Džonu Pulesu (35) prijeti 35 godina zatvora za ubistvo 21-godišnje Valentine Trespalakios, čije je ostatke natrpao u kofer, a zatim bacio u kontejner u Bogoti, piše Dejli mejl.

Pules je u decembru odgovorio na Tviter objavu koja je tražila od korisnika da podijele “najluđi prvi spoj” tako što je postavio selfie s Valentinom na kojem izgledaju zaljubljeno.

“Pozvao sam Kolumbijku na odmor bez da sam je ranije upoznao, a sad ćemo se vjenčati”, napisao je.

Malo više od mjesec dana kasnije, beskućnik je pronašao njeno tijelo u odbačenom koferu. Tviter je juče dodao bilješku na Džonovu objavu u kojoj piše da je korisnik koji je objavio tvit optužen za ubistvo dotične žene uz poveznicu na tekst u kojem je sve objašnjeno

Optuženi muškarac je od 2009. bio u braku s Ašli s kojom je dobio troje djece, među kojima i sina kojem je dijagnostikovan rak kad je imao četiri godine. Godine 2021. Ašli je podnijela zahtjev za razvod i rekla da je njihova veza bila nasilna. Prije nego što je postupak okončan, Džon je prebacio njihovu cjelokupnu bračnu imovinu u prekomorski fond i ostavio porodicu bez ičega.

Ašli tvrdi da je Džon tad napustio SAD i živio na Kipru, u Turskoj, a zatim i u Ukrajini. Dodala je da djecu nije vidio otkad se odselio 2021.godine. U nekom trenutku upoznao je Valentinu, poznatu DJ-icu, preko aplikacije za upoznavanje i pitao je da pođe s njim na put umjesto prvog sastanka. Prije vjeridbe bili su u vezi gotovo godinu dana, a uskoro su planirali i vjenčanje. Jedna od Valentininih prijateljica tvrdi da se Džon naljutio na djevojku jer je odbijala da njihovu vezu objavi na svojim društvenim mrežama.

U zajedničkom stanu u Bogoti 22. januara vodili su ljubav posle čega je Puleus navodno pretukao djevojku i davio je do smrti. Nadzorna kamera u blizini stana snimila ga je kako gura kolica supermarketa s putnim torbama, uključujući i onu sa Valentininim tijelom koja je bila pokrivena ćebetom jer joj je glava virila iz kofera.

Druga kamera snimila ga je dok je pokušavao da ugura prtljag u prtljažnik iznajmljenog automobila. Posle toga Džon se odvezao na južnu stranu Bogote, ostavio kofer u kontejneru i zaputio se na aerodrom El Dorado kako bi pobjegao iz zemlje.

Beskućnik pronašao tijelo djevojke tog istog dana tako da je razvedeni otac uhapšen na aerodromu u Panami. Interpol ga je zaustavio nekoliko minuta prije ukrcavanja na let Turkish Airlinesa prema Istanbulu iz kojeg je kupio kartu za Crnu Goru koja nema sklopljen ugovor o izručenju s Kolumbijom. Vlasti je pokušao zbuniti tako što je iz Paname kupio još jednu avionsku kartu – onu za São Paulo, pokušavajući tako prekinuti potjeru. Džon je kasnije tvrdio da iza ubistva DJ-ice stoji ugašeni kartel Medeljín i da je pobjegao iz Kolumbije jer su ga članovi kartela pokušali ubiti. Vlast će provjeriti njegovu verziju događaja nakon čega mu slijedi nastavak suđenja.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com