Počela masovna vakcinacija građana u Crnoj Gori

U Crnoj Gori jutros je počela masovna imunizacija stanovništva protiv korona virusa Sinofarm vakcinom. Sudeći po redovima koji su se stvorili ispred punktova u nekoliko crnogorskih gradova, moglo bi se reći da je interesovanje građana veliko. Kako su to najavile zdravstvene vlasti, građani mogu da se vakcinišu bez zakazivanja.

Podsjećamo, širom Crne Gore masovna vakcinacija sprovodi se na 140 punktova, a radno vrijeme je od osam do 20 sati.

Da su građani zainteresovani za vakcinaciju svjedoče i redovi ispred jednog od punktova u Kotoru i Nikšiću (Dom kulture Škaljari i Tehnopolis). Gužva je jutros bila i u Podgorici, na punktu u Muzičkom centru.

Desetine građana strpljivo je u redu čekalo na svoju vakcine.

Direktor Doma zdravlja Kotor Igor Kumburović rekao je da su dobili 3.700 doza Sinofarm vakcina.

“Veliki je broj građana došao jutros i prije sedam sati. Ako se po jutru dan poznaje, očekujem da ćemo odlično odraditi ono što smo krenuli”, rekao je Kumburović za RTCG.

On je saopštio da je u toku revakcinacija AstraZeneka vakcinom. Navodi da mjesec i po dana imaju konstantan pad, i nisku stopu lokalne transmisije.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović saopštila je da će građani moći da biraju između vakcina koje u tom trenutku budu dostupne, dok će onima koji boluju od nekih bolesti vakcinu preporučiti izabrani ljekar.

“Svaki građanin koji želi da se vakciniše to će moći da uradi onda kad to poželi na vakcinalnom punktu u svojoj opštini. Kome je komfornije može da se prijavi putem sajta Covid odgovor”, rekla je Borovinić-Bojović.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button