Počelo okupljanje ispred Vlade zbog Rezolucije o Srebrenici - Volim Podgoricu

Počelo okupljanje ispred Vlade zbog Rezolucije o Srebrenici

Više organizacija najavilo je za danas u 19 sati protest ispred Vlade zbog najave izvršne vlasti da će u UN podržati Rezoluciju o Srebrenici. Okupljanje građana je počelo, a veliki broj policajaca sa opremom za razbijanje protesta nalazi se u dvorištu Vlade. Postavljene su i zaštitne ograde.

“Pozivamo sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa nama čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da nam se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici 22. maja od 19 časova, kako bismo poslali poruku onima koje smo tada podržali nadajući se pravdi i za srpski narod”, navode organizatori protesta.

Tvrde da je podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na “najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trodecenijske borbe”.

“Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu”, rekli su organizatori skupa.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com