Počinju sa radom škole na Cetinju, u Ulcinju i Kolašinu

Škole na Cetinju, Ulcinju i Kolašnu počinju od sjutra sa radom zato što je nivo kumulativne incidencije nakon 14 dana od zatvaranja spušten ispod 800/100 000. Prošle nedjelje počele su sa radom, u skladu sa sistemom semafora, škole u Nikšiću, Pljevljima i Budvi, sopštilo je Ministarstvo prosvjete.

“Kao što je poznato, prema tzv. sistemu semafora, koji je izradio IJZ za prosvjetu, škole prelaze na sistem učenja na daljinu na najkraće dvije nedjelje kada “uđu u crveno”, odnosno kada kumulativna incidencija u tim opštinama pređe 800/100 000″, naveli su u saopštenju.

Sa druge strane, u “zelenim” opštinama, u kojima je kumulativna incidencija ispod 5/100,000 relaksiraju se mjere, poput izlazaka đaka na odmor, a velika je mogućnost i relaksiranja odredbi o nošenju maski.

“Napominjemo da se praktična nastava stručnih škola sprovodi nezavisno od sistema semafora, zbog specifičnosti stručnih škola i nemogućnosti da se praksa, kao suština stručnog obrazovanja, vrši online. Naravno, samo ukoliko škola i poslodavac kod koga se praksa obavlja mogu da ispune sve epidemiološke mjere i zahtjeve”, zaključuju u saopštenju.

loading...

166 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com