PODGORICA: Uskoro počinje druga faza izgradnje parka - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uskoro počinje druga faza izgradnje parka

Podgorički park je postao omiljeno mjesto okupljanja o čemu svjedoče pozitivne reakcije sugrađana na skoro uređenje prostora između Moskovskog mosta i Milenijuma, a uskoro počinje i druga faza izgradnje, saopšteno je iz Glavnog grada.

Radi veće bezbjednosti svih korisnika ove javne površine, radnici Zelenila su dodatno učvrstili ogradu koja je postavljena prema obali rijeke Morače.

Kao što je i najavljeno, ovaj projekat će se realizovati fazno.

“Vjerujemo da će sve građane obradovati informacja da će gradsko preduzeće Zelenilo, nakon završetka radova na brdu Ljubović, već u narednih nekoliko dana započeti radove na izgradnji Podgoričkog parka, koji su predviđeni u drugoj fazi ovog projekta. Time će prostor od Moskovskog do pješačkog mosta „Gazela“, biti potpuno uređen i zajedno sa prvim dijelom činiće jedinstvenu zelenu površinu u ovom dijelu grada”, saopštili su iz Glavnog grada.

Podsjetili su da su u Podgoričkom parku su zasađene autohtone biljne vrste poput murve, iglica, džanje, šipka i drugih, odnosno sve ono što nas asocira na Podgoricu i za šta smo na jedan način emotivno vezani.

“Prostor je opremljen urbanim parkovskim mobilijarom kojeg čine: ljuljaška, ležaljke, set sto i klupe, cik-cak klupe, klupe sa naslonom, korpe za otpatke. Izgrađene su pergole sa rešetkom za puzavice i pergole za portune. Na metalnoj konstrukciji ugrađen je plato od dekinga, dok je prostor prema rijeci Morači ograđen drvenim stubovima na kojima je ugrađena solarna rasvjeta”, kazali su iz Glavnog grada.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com