POJAVIO SE SNIMAK UBISTVA NUSRETA DESTANOVIĆA: Osumnjičeni ubada nesrećnog mladića u automobilu, a onda ide da pije vodu - Volim Podgoricu

POJAVIO SE SNIMAK UBISTVA NUSRETA DESTANOVIĆA: Osumnjičeni ubada nesrećnog mladića u automobilu, a onda ide da pije vodu

U velikoj policijskoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su tri osobe u vezi sa brutalnim ubistvom dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina.

Među uhapšenima je E. Dž. (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i E.H. (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. Treća osoba, žena R.H. (27) iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog djela.

Dok je S.Z. u bjekstvu i nedostupan policijskim organima.U javnost su dospjela dva video snimka koja prikazuju ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta Destanovića. Na snimcima se vidi kako “golf 4” ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira. Iz automobila izlazi S.Z., koji trči prema suvozačevom mjestu, i tamo, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne.

U automobilu marke “golf 4”, koji je u vlasništvu Nusreta Destanovića, još uvijek postoje tragovi krvi. Ti tragovi krvi kao i video snimak predstavljaju neoboriv dokaz protiv S.Z. da je ubio Nusreta Destanovića.

Podsjećamo, da je S.Z. automobil odvezao u Novi Pazar kod svog rođaka, E.H, koji je takođe pritvoren zbog skrivanja S.Z. i pomaganja nakon izvršenja krivičnog djela.

Prema nezvaničnim informacijama, S.Z. i E. Dž. (18) iz Sjenice su najprije fizički napali Nusreta Destanovića prije nego što su ga prisilno smjestili u “pasat B6”, koji je u vlasništvu S.Z. Na drugom snimku, zabeleženom nakon ubistva, vidi se kako S.Z. pije vodu sa pištolja u autopraonici.

Podsjetimo, neposredno pijre zločina S.Z. poslao je prijeteće poruke, a nakon izvršenog zločina pozvao brata ubijenog Nusreta i tvrdio kako nije kriv.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com