POKRET EVROPA SAD: Adžić doveo javnost u zabludu, svi su izgledi da će “anti-mafija zakon” čekati novu vladu

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić doveo je u zabludu javnost netačnom informacijom da je spreman anti-mafija zakon, kako kolokvijalno zovu Zakon o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, kažu u pokretu Evropa sad.

“Da to nije tačno i da je to samo još jedan pokušaj pumpanja nepostojećih rezultata Vlade pred njen neminovan pad, demantovao je svojom izjavom ministar pravde Marko Kovač, koji je saopštio da je tekst nacrta izmjena i dopuna Zakona utvrđen, ali da ga je potrebno prevesti na engleski jezik i opet poslati međunarodnim ekspertima, koji su ga već jednom vratili sa obrazloženjem da tekst zakona nije dobar i da je potrebno više rada na njemu. Proces slanja i dobijanja komentara na tekst zakona od strane međunarodnih eksperata prethodno je trajao više od pola godine, pa bi procedura vezana za usvajanje ovog zakona, mogla potrajati još minimum par mjeseci, s obzirom na to da izmjene i dopune ovog zakona moraju ponovo proći komentare međunarodnih eksperata i finalizaciju teksta, a potom i javnu raspravu, Vladu, skupštinske odbore i plenum, što jasno pokazuje koliku je svjesnu obmanu iznio ministar Adžić” navode u saopštenju.

Tvrde da je zadatak koji je dobio ministar Adžić jasan – potrebno je javnosti prezentovati da je završeno sve ono što nije ni na vidiku, ne bi li se neminovni pad Vlade 19. avgusta prikazao kao neopravdan i kako je Vlada odlično radila.

“Kakvi su rezultati i kako radi ova Vlada, pored mišljenja građana Crne Gore, najbolje govore i informacije koje dolaze diplomatskim kanalima iz Brisela, a koje jasno ukazuju da je aktuelna Vlada u padu obmanula i međunarodne i evropske partnere, a najprije po pitanju deblokade pravosuđa, depolitizacije i jačanja institucija. Na sreću građana Crne Gore, ova politička burleska doživjeće svoj konačan epilog 19. avgusta u Skupštini, kada će predstavnici opozicije koji od početka ističu da se radi o nelegitimnoj Vladi i nelegitimnom premijeru, koja sprovodi brutalni revanšizam, glasati za njen pad i vratiti mandat građanima” zaključuje se u saopštenju pokreta na čijem su čelu bivši ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić. 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com