“POKRIVAO” IH VAN DAM, POBJEGLI NA TROTINETU: Kako su crnogorski Pink Panteri izveli FILMSKU PLJAČKU zlatare u Parizu (VIDEO)

Dvojica crnogorskih državljana, starosti 44 i 54 godine, koji su, kako se sumnja, opljačkali u utorak poznatu parisku zlataru i ukrali nakit čija je vrijednost između dva i tri miliona evra pripadaju bandi Pink Panteri, pišu francuski mediji.

Pljačku su izveli bukvalno filmski – iskoristili su trenutak kada je poznati glumac Žan Klod van Dam bio u optičarskoj radnji u blizini, pa su svi gledali u njega, nakit vrijedan tri miliona stavili u kesu, prijetili bombom, pa pobkegli na trotinetu!

Ovu pljačku u poznatoj zlatari “Šome”, koja se nalazi nadomak Jelisejskih polja u pariskom arondismanu 8, francuski mediji su opisali kao “skoro pa savršenom”.

Crnogorski državljani u Parizu UKRALI NAKIT vrijedan 3 miliona, pa se ukrcali u AUTOBUS ZA SRBIJU (VIDEO)

Prema onome što su snimci nadzornih kamera pokazali, jedan od pljačkaša je oko 17 časova ušao u zlataru pretvarajući se da je zainteresovan za kupovinu određenih komada nakita.

“Bio je u sivom odijelu, imao je naočare i masku. Do zlatare se dovezao zelenim trotinetom”, pišu mediji.

Za to vrijeme imao skrivao je pištolj koji zaposleni nisu primijetili, a koji je izvadio nakon što je od njih tražio da mu pokažu dragulje.

“Radnik je nakit stavio na poslužavnik ispred njega, a razbojnik je tada izvadio pištolj i zahtijevao ključeve od vitrina”, reči su izvora francuskih medija.

Uzeo je nakit vrijedan vredan gotovo tri miliona evra, spakovao ga u kese i sa plijenom nestao na trotinetu

Policija je tada krenula u potragu za pljačkašem i njegovim saučesnikom i otkrila je da su iznajmili sobu u hotelu koji se nalazi u pariskom arondismanu 3. Kada su stigli u apartman osumnjičenih već nije bilo, ali je policija u njemu pronašla trag koji ih je odveo do njih. Naime, oni su u apartmanu naišli na dokaze da su osumnjičeni tog jutra u 8 časova krenuli autobusom za Beograd.

Uspjeli su da umaknu otprilike 200 kilometara od Pariza, u pravcu prema Njemačkoj, kada ih je oko 11 sati policija sustigla na benzinskoj pumpi “Air de Longeville”, gdje je autobus pravio poslednju pauzu prije izlaska iz zemlje, a onda je uslijedila filmska akcija.Policajci u civilu su naoružani upali u autobus uz povike”policija, policija”.

Pariz
FOTO: PRINTSCREEN

To je među putnicima izazvalo paniku i zbunjenost i niko u prvi mah nije shvatao šta se dešava, a u autobusu je nastao potpuni haos. Naređeno im je da se ne pomjeraju, a policajci su u kratkom roku preuzeli kontrolu nad situacijom.

Započeli su detaljnu pretragu autobusa koja je trajala gotovo sedam sati, potvrđeno je “Blicu” u agenciji “Fudeks”, u čijem se autobusu sve dogodilo. Policija je, kako su ispričali oni koji su se zatekli na licu mesta, putnike izvodila jednog po jednog, a onda je usledio detaljan kompletnog prtljaga svakoga od njih.

Nisu htjeli da odustanu dok ne pronađu kompletan plijen, za koji su sumnjali da se nalazi u nekom od kofera. Oko 16 časova je nakit, prema navodima, vrijedan tri miliona evra pronađen u jednoj od torbi.

“Sve vrijeme pretresa niko nije smio da uradi nešto što mu nije rečeno, a na licima policajaca vidjela se odlučnost da riješe pljačku o kojoj je pričala cijela Francuska”, rekao je izvor portala.

Uz pomoć putnika koji govori francuski pokušavali su da saznaju kome torba pripada, a ispostavilo se da nema vlasnika. I nakon što su pronašli nakit, nastavili su pretragu ostalog pritljaga.

 

Za to vreme dvojici muškaraca, kasnije će se saznati crnogorskih držaljana, već su stavljene lisice na ruke i oni su sve što se dešavalo posmatrali iz neposredne blizine.

 

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com