Policija ispituje Veljovićevo liječenje u “VIP” apartmanu Kliničkog centra - Volim Podgoricu

Policija ispituje Veljovićevo liječenje u “VIP” apartmanu Kliničkog centra

Službenici policije istražuju da li u sistemu Kliničkog centra Crne Gore (KC) postoje zloupotrebe u radu pojedinih ljekara na osnovu čijih konzilijarnih izvještaja se bivši direktor policije Veselin Veljović dvadeset dana bolnički liječi u toj ustanovi.

VOP je juće objavio da se Veljović nalazi u VIP apartmanu te da mu je konzilijum navodno dao uput za Tursku radi dijaagnostike koja se radi i u Crnoj Gori.

Iz Kliničkog centra nisu odgovorili na naša pitanja.

Veselin Veljović smješten u “VIP” apartmanu KCCG, konzilijum ga šalje u Tursku?

Kako su jutros objavile “Vijesti”, policijsko interesovanje uslijedilo je nakon što je optuženi Veljović, prije nekoliko dana, prebačen na liječenje u Kliniku za neurologiju Kliničkog centra, gdje mu je dodijeljen i poseban bolnički apartman koji čuva zatvorska policija.

Veljović je zbog lošeg zdravstvenog stanja iz pritvorske jedinice Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, 20. maja ove godine, prebačen i smješten na liječenje u KC.

Da li i ko u sistemu KC-a, bez medicinskog utemeljenja, piše bolničke dane Veljoviću i dozvoljava privilegije u VIP apartmanu znaće se kada policija detaljno uzme sve izvještaje i kada se uradi vještačenje medicinske dokumentacije.

Bez odgovora

Na pitanje da li je tačno da je Veljović smješten u “VIP” apartmanu Kliničkog centra, a ne u bolničku sobu na odjeljenju na kojem se liječi, kao i zbog čega ima poseban tretman u odnosu na druge bolesnike, iz KCCG Portal Volim Podgoricu nije dobio odgovor.
Nije nam odgovoreno ni na pitanje da li je tačno da je – takođe po tvrdnji izvora iz KCCG – konzilijum ljekara Veljoviću dao uput za Tursku radi dijagnostike koja se, navodno, radi i u Crnoj Gori.
Iz KCCG nisu odgovorili ni na pitanje u kakvom je zdravstvenom stanju Veselin Veljović te da li njegovo stanje omogućava njegov povratak u pritvorske prostorije.

Veljovićev advokat Mihailo Volkov kazao je ranije da su na Veljovićevo loše zdravstveno stanje ukazivali prethodnih mjeseci, te da je on smješten na KBC a, kako je rekao portalu RTCG, “njegovo zdravstveno stanje je ozbiljno ugroženo”

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) saopštilo je polovinom maja da je podgoričkom Višem sudu predalo optužnicu protiv 15 osoba, uključujući i bivšeg direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića, koji se tereti da je zloupotrijebio službeni položaj u korist kriminalne organizacije koja se bavila švercom cigareta.

Optužnica je, osim protiv Veljovića, predata protiv još 14 osoba za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, dva krivična djela krijumčarenja, pranje novca i zloupotreba službenog položaja, a u njoi je predloženo da se Veljoviću i još dvojici uhapšenih produži pritvor.

Veljović je jedan od ključnih ljudi u sektoru bezbjednosti u posljednje tri decenije i bliski saradnik bivšeg crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

Uhapšen je 24. jula prošle godine.

Tokom karijere, dio partija i nevladinih organizacija optuživao je Veljovića za zloupotrebu položaja, bespogovornu političku lojalnost Đukanoviću, ali i za umiješanost u sporne slučajeve prodaje državne imovine.

Nakon završetka Vojne akademije u Beogradu, Veljovićeva policijska karijera počinje 1992. postavljenjem za komandira Centra bezbjednosti u Pljevljima, na krajnjem sjeveru Crne Gore.

Iz tog perioda problematizovana je njegova uloga u progonu Bošnjaka iz sela Bukovice na sjeveru Crne Gore, u smislu da policija nije, od srpskih paravojnih formacija, zaštitila tamošnje stanovništvo.

Veljović je, međutim, tvrdio da je policija sačuvala mir u Pljevljima.

Od 1995. je punu deceniju bio na čelu Specijalne antiterorističke jedinice, uključujući i vrijeme političkih previranja u Crnoj Gori 1998. između dotadašnjih partijskih saboraca Mila Đukanovića i Momira Bulatovića.

U vrijeme njegovog upravljanja policijom do kraja 2011. godine je, između ostalog, ubijen policijski inspektor Slavoljub Šćekić (2005.), pretučeni novinar Tufik Softić (2007.) napadnut tadašnji direktor “Vijesti” Željko Ivanović (2007.), te urednik i fotoreporter tog lista, Mihailo Jovović i Boris Pejović (2009.).

Većina tih slučajeva do danas nijesu rasvijetljeni.

Veljovićevom vozaču i šefu obezbjeđenja je suđeno zbog prijetnji upućenih novinarki Oliveri Lakić 2011. godine. Lakić je u tom periodu pisala o švercu duvana iz fabrike “Tara” iz Mojkovca, sa kojom se nezvanično povezivao Veljović, rođeni Mojkovčanin.

Bivši policijski službenik Brajuško Brajušković optužio je kasnije, 2013. godine, Veljovića da je organizovao “crne trojke” – batinaške grupe, koje su navodno prebijale nepodobne novinare i opozicionare.

Iz Uprave policije je 2011. potekao falsifikovani listing telefonskih razgovora tadašnjeg premijera Igora Lukšića, kojim je pokušana njegova kompromitacija, pošto se među pozivaocima našlo ime i osuđenog narkobosa Darka Šarića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com