Ambasador Radulović predao akreditivna pisma belgijskom kralju Filipu - Volim Podgoricu

Ambasador Radulović predao akreditivna pisma belgijskom kralju Filipu

Ambasador Vladimir Radulović predao je akreditivna pisma belgijskom kralju Filipu i time zvanično stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Kraljevini Belgiji, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Briselu, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Nakon svečane ceremonije, ambasador Radulović je u razgovoru s belgijskim kraljem ukazao na dobre političke i druge odnose Crne Gore i Belgije i upoznao ga s najvažnijim spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore, te posebno istakao važnost odluke ministara vanjskih poslova zemalja NATO-a da upute Crnoj Gori poziv za članstvo, kao i uspješnom nastavku pregovora sa EU.

Radulović je zahvalio kralju Filipu na kontinuiranoj podršci Belgije u ostvarivanju najvažnijih državnih ciljeva, prije svega u oba integraciona procesa i naglasio da bi u narednom periodu, pored nastavka kontakata na najvišim nivoima, trebalo intenzivirati  aktivnosti u pravcu jačanja ekonomske, investicione i saradnje u drugim oblastima od obostranog interesa.

Tokom razgovora je bilo riječi i o aktuelnoj situaciji i refleksijama migrantske krize u regionu, kao i aktivnostima u zajedničkoj borbi protiv terorizma.

Ambasador Radulović je prenio pozdrave i izraze poštovanja crnogorskog predsjednika Vujanovića i pozvao belgijskog kralja da posjeti Crnu Goru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com