Crnogorski pokret: Ko finansira proteste DF-a? - Volim Podgoricu

Crnogorski pokret: Ko finansira proteste DF-a?

Da sloboda traži ljude vidi se po onome što se događa po ulicama Podgorice. Tamo manjka i jednog i drugog. Kad se neko stavi u službu tuđih interesa i finansijski sebe obaveže da radi protiv svoje države onda tu teško može biti bilo kakve dostojnosti i slobode, poručuju iz Građanskog pokrete komentarišući proteste Demokratskog fronta DF.

Saopštenje Crnogorskog pokreta prenosimo u cjelosti:

Nije na nama da se bavimo putevima novca, ali bi nadležne službe države Crne Gore morale ispitati ko finansira proteste DF-a i njihovih satelita.

Tim prije što se nedvosmisleno iskristalisalo čiji interes stoji iza opstrukcije članstva Crne Gore u NATO savezu i Nacrta zakona o slobodi vjeroispovjesti. Crnogorski pokret otpočetka ukazuje što i ko stoji iza ovih protesta.

Da smo svo vrijeme bili u pravu pokazali su sami učesnici protesta svojim porukama i ikonografijom, a njihovi finansijeri otvorenim miješanjem. Za nas nema dileme da su ulični protesti Demokratskog fronta u Podgorici pokrenuti s ciljem da bi se spriječilo donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, pristupanje NATO alijansi i srušio ustavni poredak.

Pokušaj nasilnog rušenja ustavnog poretka je prvobitno doživio neuspjeh, ali odgovorni za nasilje nijesu do dana današnjeg procesuirani, iako su podignute optužnice za manji dio odgovornih. Pitamo državno tužilaštvo, Parlament Crne Gore i njegovog predśednika, zašto se opstruira dalji postupak prema optuženim licima i time pokazuje da najveći državni organi realtivizuju jedno od najtežih krivičnih djela u svim državama, pokazujući time i svoj odnos prema državi Crnoj Gori.

Država Crna Gora traži danas, kada se nalazi na istorijskoj prekretnici, odgovorne državnike, a ne politikante kojima je partijski oportunizam i lični interesi iznad državnih interesa.

Lord Gledston je rekao da je sloboda kao vazduh-primjetimo da je nema tek kad ostanemo bez nje. Ima mnogo onih u Crnoj Goru koji bi nam potrošili sav vazduh i to ne bi bilo prvi put u istoriji. Zato im to ne dozvolimo!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com