Demokrate: Okončati teatar apsurda u Kotoru i nagraditi DPS za sve “uspjehe” - Volim Podgoricu

Demokrate: Okončati teatar apsurda u Kotoru i nagraditi DPS za sve “uspjehe”

Inicijativni odbor Demokratske Crne Gore Kotor predložio je da nagradu “21. Novembar” Opštine Kotor dobije Demokratska partija socijalista, za čijeg predstavnika su predložili Mariju Ćatović zbog, kako su kazali, kontinuiranog djelovanja čiji je rezultat društveno i privredno “unapređenje” Kotora, što je rezultiralo gubitkom statusa Grada, uspjehom koji nije postignut u viševjekovnoj istoriji Kotora, te bi dostojan kraj bio da ona, silazeći sa vlasti na kojoj je bila predugo, nagradi samu sebe za sve učinjeno i tako spusti zavjesu na decenijski teatar apsurda.

Demokrate su, obrazlažući svoj prijedlog, istakle da ne žele ni na koji način da omalovaže dosadašnje laureate, kao ni da umanje značaj i specifičnu težinu budućih laureata. “Smatrali smo da, ocjenjujući specifičnost trenutka i karnevalsku tradiciju našeg grada, ne smijemo a da ne pokušamo sve, da veliki pregaoci za dobrobit Kotora budu nagrađeni prema zaslugama”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Demokratska partija socijalista, glavni je konstituent i nosilac vlasti u Kotoru preko deceniju.

“Za sve to vrijeme DPS je pregalački radila na tome da Kotor i građane i građanke Kotora oslobodi raznih tereta, te da im učini život lakšim, društvene prilike prijemčivijim, a privredni ambijent konkurentnijim. DPS je za deceniju uspio da oslobodi Kotor i Kotorane brige o Fjordu, o URC-u, o privrednim gigantima Autoboki, Riviera-i, Jugooceaniji, Gumari, Napretku, Jugopetrolu, Jadran Perastu, Ljekobilju Risan i brojnim drugim, o upravljanju obalom, o zdravoj privrednoj konkurenciji, o bilo kojoj vrsti javnog interesa”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, kazale su Demokrate, DPS je uspio da mirnim građankama i građanima Kotora ponudi još mirniji san tako što je militantno obilježje, topove, sklonio sa vrata Starog grada, na čemu su im nemjerljivo zahvalni.

“Vjerujemo da samo ukoliko se DPS-u ukaže prilika, Kotoranke i Kotorani neće morati da brinu ni o upravljanju Lukom Kotor, no kako još uvjek nijesmo sigurni da će stići da i od te brige oslobode Kotorane do datuma odlučivanja o dobitniku nagrade, molimo žiri da ovo ne uzima u obzir”, dodaje se u saopštenju.

Ono što, pak, žiri mora uzeti u obzir to je, kako su kazali, zasluga DPS-a u regulisanju saobraćaja u gradu.

“Izgradnja zaobilaznice Kotoru je mnogo značila. Jedino što se može mjeriti sa tim dostignućem je izgradnja sportske hale u Škaljarima, u kojoj su već nikli prvi mladi sportisti Kotora. Djeca koja ljeti treniraju vaterpolo zimu provode u sportskoj hali, čekajući da se finalizuje projekat obnove postojećeg ili izgradnje novog bazena. To što kotorski bazen nije na potrebnom nivou molimo žiri da ne uzima za zlo prilikom ocjene ovog predloga, već neka se usredsredi na žičaru, zbog koje hiljade turista hrle ka Kotoru”, istakle su Demokrate.

Prema njihovim riječima, do sad nabrojano samo je kap u moru dosadašnjih uspjeha DPS-a, ali su, cijeneći vrijeme članova žirija, predstavili i dokaze u korist obrazloženja.

“A dokazi su pogled svuda oko sebe u Kotoru, najbolje ka Fjordu, URC-u, žičari i zaobilaznici, te saopštenja DPS-a u vezi sa Kotorom (temu i datum saopštenja žiri da izabere po sopstvenom nahođenju)”, ističu Demokrate.

Što se tiče ličnosti koja će reprezentovati DPS, kako kažu, nisu se dugo dvoumili.

“Naime, pored predložene Marije Maje Ćatović, još nam samo Branimir Gvozdenović pada na pamet, kao ličnost koja je tako gorljivo i govorljivo branila interese Kotora kako na terenu, tako i u Parlamentu. No, kako je Ćatović naše gore list i kako je ista ipak dugo godina bila glavni operativac DPS politike u Kotoru, smatramo da bi ona morala imati tu izuzetnu čast da ispred DPS-a primi nagradu”, navodi se u saopštenju.

Inicijativni odbor Demokrata Kotor zaključio je da osnovano sumnja da naredne godine u ovo vrijeme DPS neće biti na vlasti u Kotoru, pa zamolio žiri da ima i tu činjenicu u vidu kada bude odlučivao o prijedlogu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com