DPS Kolašin: Zeković nastavio sa praksom ismijavanja i izigravanja političke javnosti - Volim Podgoricu

DPS Kolašin: Zeković nastavio sa praksom ismijavanja i izigravanja političke javnosti

“Ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svaka zvjerka pokaže svoj trag“. Šef kluba odbornika SDP Kolašin Bojan Zeković u svom saopštenju nastavio je sa praksom ismijavanja i izigravanja političke javnosti, pokušavajući da neozbiljnost kolašinske izvršne vlasti, i svoju ličnu, sakrije iza inicijative koju ni poslovnički nije pripremio kako treba, kazali su u Klubu odbornika Demokratske partije socijalista Kolašin.

“Dakle, nakon upućenog zahtjeva za sazivanje sjednice Skupštine opštine Kolašin od strane odborničkog kluba DPS-a i još pet odbornika sa predlogom dnevnog reda: Upoznavanje sa sanacionim planom za prevazilaženje finansijskih teškoća opštine Kolašin, ovim saopštenjem namjerava da neodgovornost svoje partije po ovom pitanju zamaskira sa neposlovničkom inicijativom”, kazali su u DPS-u.

ističu da bi Zeković trebalo da zna da zahtjev za sazivanje sjednice skupštine može podnijeti i jedna trećina odbornika, a inicijativu za sazivanje sjednice skupštine može podnijeti 300 građana, a nikako on sam kao šef kluba SDP-a.

“Samo još ne znamo da li je “inicijativa” koju je “poslao” stigla, pošto je prije izašlo saopštenje u medijima nego što je “inicijativa” zavedena u skupštinskoj proceduri. O ovako ozbiljnim pitanjima niko nema pravo da pravi šalu, pa ni odbornik Zeković u njemu poznatom stilu”, ističu u DPS-u.

Poručuju da se odbornički klub DPS-a koji ima deset odbornika i sa još pet odbornika ostalih političkih partija na primjeren i poslovnički način odnio prema ovom pitanju kako bi građani, odbornici i svi zainteresovani bili upoznati sa načinom rješavanja finansijskih obaveza opštine i trošenjem novca poreskih obveznika.

“Navodi Zekovića, da su imali namjeru raspravljati o Sanacionom planu na sjednici skupštine održane u utorak 3.novembra, u okviru tačke Odluka o konstituisanju hipoteke na nepokretnostima su potpuno neutemeljene, jer materijal za navedenu sjednicu nije dostavljen ni za predviđenu tačku dnevnog reda koja se odnosila na hipoteku, a o materijalu u vidu Sanacionog plana da i ne govorimo. Navodi Zekovića da bez opozicije ne žele da raspravljaju o ovako važnom pitanju su samo potvrda ovakve politike i  njenih protagonista poslednjih 12 mjeseci, jer su o skoro svakoj Odluci raspravljali bez našeg prisustva, počev od one najvažnije, Odluke o Budžetu, ne želeći nikada da uvaže nijedan naš predlog ili sugestiju”, kazali su u DPS-u.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com