DPS: Kulminacija političke neodgovornosti i primitivizma DF-a - Volim Podgoricu

DPS: Kulminacija političke neodgovornosti i primitivizma DF-a

Skup na kome kulminiraju politička neodgovornost i primitivizam i sa koga se prijeti i poručuje “neka samo pokušaju“, “kukala mu majka“, “po kratkom postupku“ i poziva na kojekave megdane, sablje i britve, ne može biti ni miran, ni civilizovan, ni građanski. Posebno ako takve prijetnje upućuju dvojica lidera Demokratskog fronta, Predrag Bulatović i Branko Radulović, kazali su u Demokratskoj partiji socijalista DPS.

Čim se na protestu pojavi i zaprijeti “vječiti gubitnik sa trgova“ Predrag Bulatović, to je, kažu u DPS-u, siguran znak da protesti DF-a doživljavaju krah.

“Poslije svakog od svojih jurišničkih pokliča, Bulatović je završavao kao drugi, treći, a sada tek osmi u liderskoj hijerarhiji. Dozvolu za okupljanje na Bulevaru su dobili u demokratskoj i zakonskoj proceduri, a bahata družina DF-a će Bulevar odblokirati na isti način kada se za to steknu uslovi“, navedeno je u saopštenju DPS-a.

U toj partiji naglašavaju da je sinoć svako imao priliku da se uvjeri kako izgleda Branko Radulović u svom najreprezentativnijem i najozbiljnijem izdanju, prijeteći smrću predsjedniku Vlade i njegovoj porodici.

“Bez obzira na to što će jednom sigurno doći vrijeme i za psihijatrijsko posmatranje, sada je pred Vrhovnim državnim tužilaštvom čista pravna situacija, u kojoj ovog pajaca treba privesti poznaniju prava. Sve što je Radulović izgovorio, nema nikakve veze sa zdravim razumom, još manje sa demokratijom i pravom“, istaknuto je u saopštenju.

U DPS-u navode da su državne i gradske vlasti pokazale dovoljan nivo demokratskih kapaciteta time što su omogućile DF-u sedmodnevne proteste, “ne prekidajući ih čak ni kada su organizatori izašli iz zakonskih okvira i tolerišući blokadu glavne podgoričke saobraćajnice, na kojoj danima orgijaju njihovi aktivisti, ohrabreni značajnim količinama pivskih i rakijskih flaša“.

“Sa druge strane, DF-u nedostaje i demokratije i hrabrosti da priznaju još jedan politički poraz, a najviše kulture dijaloga i elementarnog vaspitanja“, zaključeno je u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com