DPS: Ništa DF nije oslobodio, dobili su dozvolu da održe protest! - Volim Podgoricu

DPS: Ništa DF nije oslobodio, dobili su dozvolu da održe protest!

Nakon što su lideri Demokratskog fronta uvidjeli da su im dugo najavljivani protesti propali i očajnički se zapitali „đe su Crnogorci“, sad pokušavaju plasirati tezu o nekakvoj navodnoj „osvojenoj i oslobođenoj teritoriji“, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

U DPS-u navode da to nije prvi put DF-u da svoju državu doživljavaju kao plijen i kao posjed koji, po pravilu, treba osvojiti uz pomoć četničkih zastava pjesama.

“Podsjećamo DF da oni nijesu ništa ni osvojili, ni oslobodili, već su od nadležnih gradskih i državnih organa dobili dozvolu da održe skup na određenom prostoru u Podgorici. U interesu demokratije, napravljen je dodatni iskorak i organizatorima je omogućeno da skup održe tačno ispred Skupštine Crne Gore i da blokiraju glavnu saobraćajnicu glavnog grada. Sve gradske i državne službe su dodatno angažovane kako bi obezbijedile normalno i bezbjedno odvijanje protesta tokom sedam dana”, naglasili su iz DPS-a.

Prema njihovoj ocjeni nije riječ ni o kakvom „osvajanju“ ili „oslobađanju“ teritorije, već o demokratskim načelima i dometima države Crne Gore.

“Čitav napor koji su lideri DF-a učinili da „osvoje teritoriju“ sastojao se u pisanju zahtjeva za odobrenje skupa Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore i Sekretarijatu sa komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada Podgorica koji su im, u skladu sa zakonima i propisima, dali dozvole”, naglasili su u DPS-u.

Oni dalje dodaju da je i sam protest DF-a domet ukupne crnogorske demokratije i razvoja, a ne nikako „osvajačkih pohoda“ Medojevića, Pavlovića, Kneževića i ostalih.

“Umjesto populističke retorike, lideri DF-a bi trebalo da povedu računa o funkcionisanju Glavnog grada Crne Gore i preko 200.000 njegovih građana, te da zaista oslobode žilu kucavicu Podgorice od bine, šatorskog naselja, fitnes i folklornih podijuma, školice malog fudbala i šaha, kako bi omogućili normalano odvijanje društvenog i privrednog života u državi”, zaključili su u DPS-u.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com