KALUĐEROVIĆ: Ne dam poslanički mandat! - Volim Podgoricu

KALUĐEROVIĆ: Ne dam poslanički mandat!

Velizar Kaluđerović, koji je sinoć i zvanično napustio Socijalističku narodnu partiju kaže za Antenu M da će zadržati poslanički mandat – iz tri razloga.

– Neću vratiti poslanički mandat iz tri razloga. Prvi je što Ustav i izborno zakonodavstvo Crne Gore prepoznaju rješenje da mandat pripada poslaniku. Mandati poslanika raspoređuju se po redosljedu na izbornoj listi, što ukazuje da se obezbjeđuje direktna veza između izborne volje građana, koji su podržali izbornu listu i poslanika. Drugi razlog je što sam apsolutno ubijeđen da ću svakim svojim postupkom, glasanjem posebno, biti na liniji onoga što su zahtjevi građana koji su podržali izbornu listu sa koje sam izabran – rekao je on.

Treći razlog koji navodi je da bi “vraćanjem poslaničkog mandata samo pružio priliku da jača predsjednik SNP-a”, zbog kojeg je i napustio tu stranku “teška srca”.

Na sinoć održanoj sjednici podgoričkog SNP-a, osim Kaluđerovića ostavku na sve funkcije podnio je i Neven Gošović, kao i odbornici Zdenka Popović, Aleksa Bečić, Vladimir Vujović, Vladimir Čađenović, Milica Kaluđerović i Mitar Vuković u Skupštini Glavnog grada.

U izjavi za Antenu M, Vladimir Čađenović ranije je kazao da su SNP napustili članovi strankeSlobodan Rakonjac, Danilo Šaranović i Đorđe Rašović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com