Krivokapić: Đukanović treba da objasni po kom osnovu Dejan Peruničić rukovodi službom državne bezbjednosti - Volim Podgoricu

Krivokapić: Đukanović treba da objasni po kom osnovu Dejan Peruničić rukovodi službom državne bezbjednosti

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić rekao je da bi premijer Milo Đukanović trebalo da objasni po kom osnovu Dejan Peruničić rukovodi Agencijom za nacionalnu bezbjednost ANB.

Poslanik Demokratskog fronta DF Predrag Bulatović je na sjednici parlamenta na kojoj se raspravlja o Predlogu zakona o ANB-u, pitao Krivokapića da li će se, kao član Savjeta za bezbjednost, posebno obratiti na plenumu povodom stanja u ANB-u, koje je, kako je ocijenio, neregularno.

Krivokapić je kazao da je dobio objašnjenje od predsjednika Vlade Mila Đukanovića, kao zakonski ovlašćenog predlagača direktora Agencije. 

“Parlament utiče na to postupkom davanja mišljenja. Onaj ko treba da da odgovor je predsjednik Vlade, ja ne bih da ga interpretiram, nešto što nije u formi odluke”, naveo je Krivokapić u parlamentu, na početku rasprave o izmjenama Zakona o ANB.

Predsjednik Odbora za Odbranu i bezbjednost Mevludin Nuhodić rekao je da to tijelo može raspravljati o bezbjedonosnoj situaciji u Crnoj Gori, nakon ostavke direktora ANB-a Bora Vučinića, ali sa temom koja je u njegovom djelokrugu rada.

Bulatović je upitao zbog čega nije zakazana sjednica Odbora za odbranu i bezbjednost na kojoj bi bilo raspravljano na osnovu čega je, nakon ostavke direktora Agencije, postavljena druga osoba da rukovodi tim organom.

Nuhodžić je rekao je da ne postoji smetnja da se sjednica Odbora zakaže, ali da tema bude u djelokrugu tog skupštinskog tijela.

“Ostavka Vučinića je lični čin i o njoj mi nismo mogli raspravljati. Mogli smo raspravljati o aktuelnoj bezbjedonosnoj poziciji ostavke Vučinića, to nije nikakav problem”, naveo je on.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com