Lazović i Golubović odlaze iz tajne službe - Volim Podgoricu

Lazović i Golubović odlaze iz tajne službe

Dugogodišnji visoki funkcioner Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB Zoran Lazović i jedan od njegovih prvih saradnika Duško Golubović do kraja mjeseca odlaze iz te službe, saznaju Dnevne novine.

Lazović i Golubović, prema novom Zakonu o Agenciji za nacionalnu bezbjednost, ispunjavaju uslov za penziju, kao i za prestanak radnog odnosa po automatizmu i to do 30. aprila. Prema nezvaničnim saznanjima DN, njih dvojica neće iskoristiti zakonsko pravo na otpremninu i penziju, već će najvjerovatnije preći u neku drugu državnu instituciju.

Lazović, koji je posljednjih godina obavljao dužnost savjetnika direktora ANB-a, na koju ga je imenovao sada već bivši šef ove tajne službe Boro Vučinić, prvi put je u javnosti pominjan kada je objavljen snimak svadbe kontroverznog Rožajca Safeta Kalića. ANB je tada saopštila da je Lazović bio službeno na svadbi, jer su na njoj bili okupljeni brojni pripadnici kriminalnog miljea regiona.

Lazović i Golubović su dugo godina bili ljudi od najvećeg povjerenja sadašnjeg vicepremijera Duška Markovića, u vrijeme dok je bio prvi čovjek ANB-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com