Lukovac: Organizovati sastanak predstavnika Crne Gore i Rusije - Volim Podgoricu

Lukovac: Organizovati sastanak predstavnika Crne Gore i Rusije

Crna Gora kao buduća članica NATO-a treba da bude zainteresovana i da se angažuje da razvija prijateljske odnose sa Rusijom, oslanjajući se na viševjekovnu tradiciju dobrih odnosa Crne Gore i Rusije, bez obzira na okvire tih odnosa – da li je to bila carska Rusija, SSSR, nezavisna Crna Gora ili dio SFRJ, na osnovama pune jednakosti, ravnopravnosti, međusobnog poštovanja i uvažavanja, nemiješanja u unutrašnje odnose, smatra predsjednik Savjeta URA Branko Lukovac.

“To je prvo. Drugo, kao članica NATO-a Crna Gora treba da se zalaže za prevazilaženje stanja nepovjerenja koje postoji između NATO-a i Rusije, da se zalaže za razvijanje partnerskih odnosa između NATO-a i Rusije tako da se ti odnosi odražavaju ne samo u zajedničkoj borbi protiv međunarodnog terorizma već i u rješavanju međunarodnih konfliktnih situacija, regionalnih ili širih. Zatim u suzbijanju proliferacije nuklearnog oružja, oko klimatskih promjena, uopšte u izgradnji sistema regionalne i globalne bezbjednosti”, objašnjava Lukovac.

On smatra da bi državni organi Crne Gore trebalo da pokrenu inicijativu da se što prije organizuje sastanak na najvišem nivou između predstavnika Crne Gore i Rusije kako bi se prevazišla postojeća kriza u odnosima i kako bi se položili temelji novih odnosa koje će graditi Crna Gora i Rusija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com