MILATOVIĆ: Važno da se pronađe trajno rješenje za mir u Ukrajini - Volim Podgoricu

MILATOVIĆ: Važno da se pronađe trajno rješenje za mir u Ukrajini

Predsjednik države Jakov Milatović učestvuje na Mirovnom samitu za Ukrajinu, na poziv švajcarske predsjednice Viole Amherd, koji se danas i sjutra održava u Burgenštoku. kako je naglasiou svojoj izjavi važno je da se nađe rješnje za trajni mir, te da je važno da Crna Gora bude aktivna u inicijativama koje se tiču mira i stabilnosti i regiona i svijeta.

Samit okuplja brojne svjetske lidere, a pored predsjednika Milatovića na samitu za Ukrajinu učestvuju ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, francuski predsjednik Emanuel Makron, njemački kancelar Olaf Šolc i potpredsjednica SAD-a Kamala Haris.

Sa svjetskim liderima na samitu za Ukrajinu (Foto: Kabinet predsjednika)

“Danas je veoma važan dan i u Švajcarskoj se okupilo preko sto svjetskih lidera uključujući potpredsjednicu SAD-a Kamalu Haris, predsjednika Makrona, kancelara Šolca, brojni lideri iz Latinske amerike, Azije, Evrope i Afrike u cilju pronalaženja rješenja za trajni mir u Ukrajini. Važno je da je Crna Gora danas ovdje. Znate da od početka rata u Ukrajini, ruske agresije na Ukrajinu, Crna Gora je stala uz Ukrajinu i smatramo da uz to što smo dobar susjed u regionu Zapadnog Balkana, što smo kao NATO članica i najnaprednija zemlja kandidat za članstvo u EU, vrlo je važno da Crna Gora bude aktivna u multilateralnim platformama, pogotovo u onim inicijativama koje se tiču mira i Crna Gora u tom smislu zaista i danas ovdje igra aktivnu i konstruktivnu ulogu”, kazao je predsjednik Milatović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com