Milić lažno prijavio da ga je Konjević pritiskao? - Volim Podgoricu

Milić lažno prijavio da ga je Konjević pritiskao?

Disciplinski tužilac Ministarstva unutrašnjih poslova počeo je novi disciplinski postupak protiv aktuelnog šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Saše Milića. Razlog je službena zabilješka u kojoj je napisao da je ministar Raško Konjević na njega vršio protiv pravni uticaj u slučaju optuženog inspektora Đoke Golubovića, saznaju Dnevne novine.

U međuvremenu je, prema nezvaničnim informacijama, Komisija MUP-a usvojila odluku o njegovoj suspenziji, a prvostepeno je završen i prvi postupak, u kojem je oglašen krivim za teži disciplinski prestup.

Dnevne novine saznaju da je razlog za podnošenje nove disciplinske prijave, koju je potpisao Milićev neposredni starješina i šef kriminalističke policije Milovan Pavićević, službena zabilješka koju je napisao o sastanku kojem su prisustvovali Konjević, direktor policije Slavko Stojanović, Pavićević i šef Unutrašnje kontrole Drago Spičanović.

Sastanak je održan neposredno nakon pokretanja istrage protiv inspektora Golubovića, zbog službene zabilješke kojom je navodno ministru Konjeviću pokušao podmetne aferu sa prostitutkom i tako ga javno diskredituje. Milić je od prvog dana kao Golubovićev starješina stao u njegovu zaštitu i taj stav iznio i pred Specijalnim tužiocem, koji je sprovodio istragu, izrazivši ubjeđenje da je inspektor radio po zakonu.

Na sastanku koji je potom uslijedio u kabinetu ministra vođena je rasprava o slučaju Golubovića, jer je, uprkos nalazu Unutrašnje kontrole o njegovim sumnjivim poslovima u Budvi, Milić ga imenovao za inspektora za organizovani kriminal. Pošto je sastanak završen Milić je sačinio službenu zabilješku i o navodnom protivzakonitom uticaju Konjevića, usmeno obavijestio i specijalnog tužioca Sašu Čađenovića.

Prema nezvaničnim informacijama, kada je službena zabilješka posredstvom Unutrašnje kontrole došla do ministra Konjevića, on je hitno naložio Stojanoviću i Pavićeviću da se izjasne da li su informacije iz zabilješke tačne. Stojanović je, prema pouzdanim informacijama, u pisanoj formi odgovorio da ti navodi nijesu istiniti, zbog čega je pokrenut novi disciplinski postupak.

Prethodno, disciplinski postupak protiv Milića je vođen, jer u vrijeme dok je Golubović bio u pritvoru od 9. septembra, nije podnio zahtjev za njegovu suspenziju. Ukoliko se desi da on pravosnažnu bude kažnjen za oba prestupa, po automatizmu mu slijedi otkaz.

Inače, prije suspenzije, Milić je bio jedan od kandidata za šefa policijskog Specijalnog tima za borbu protiv organizovanog kriminala, a sama funkcija koja mu je privremeno “zamrznuta” ukazuje da je riječ o visoko kotiranom kadru Uprave policije.

Prema nezvaničnim informacijama, dok je Milić suspendovan Odsjekom za borbu protiv organizovanog kriminala koordinira njegov šef Milovan Pavićević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com