Miljanić: Nema mjesta panici zbog jednog prozora - Volim Podgoricu

Miljanić: Nema mjesta panici zbog jednog prozora

Nema razloga za paniku zbog kamenovanja crnogorske ambasade u Prištini, kazao je otpravnik poslova u tom diplomatskom predstavništvu Radovan Miljanić, dodajući da će se situacija smiriti i odnosi dvije države ostati dobri.

Crnogorska ambasada u Prištini kamenovana je u subotu, kada je razbijen prozor na zgradi a niko nije povređen. 

Miljanić je u izjavi Pobjedi naglasio da su u ambasadi zadovoljni odnosom policije i kosovske Vlade povodom incidenta.

“Odmah po incidentu policija je došla, obavila uviđaj, vještačenje i forenziku. Ubrzo je uslijedilo izvinjenje i žaljenje od zamjenika šefa kosovske diplomatije Petrita Selimija, koji me zamolio da primim izvinjenje i od šefa diplomatije Hašima Tačija”, kazao je Miljanić.

Prema njegovim riječima, politička situacija na Kosovu jeste napeta, a situacija u Prištini “naelektrisana”, ali je, kako je naveo, ubijeđen da novih protesta neće biti.

Miljanić, kako se navodi, nije želio da komentariše da li je namjerno gađana baš crnogorska ambsada ili je to bio slučajni incident.

“Kako pretpostavlja kosovska policija, u ranim večernjim satima nepoznato lice je sa ulice kamenom razbilo prozor nacrnogorskoj ambasadi u Prištini. To je staklena zgrada i samo je gađan taj jedan prozor”, podsjetio je Miljanić, dodajući da je većina demonstranata poslije protesta otišla kući, a da je 200 huligana pravilo problem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com