Odbija da govori: Čovjek porijeklom iz Crne Gore možda povezan sa napadima u Parizu - Volim Podgoricu

Odbija da govori: Čovjek porijeklom iz Crne Gore možda povezan sa napadima u Parizu

Čovjek, porijeklom iz Crne Gore koga je njemačka policija uhapsila u četvrtak i za koga se sumnja da ima veze sa atentatorima u Parizu, brani se ćutanjem u zatvoru i još nije čak pozvao ni advokata, saznaje danas njemački magazin “Fokus”.
Uhapšen čovjek porijeklom iz Crne Gore: Povezan sa napadima na Pariz?

Njemacki mediji javljaju da je policija u četvrtak uhapsila jednu osobu, porijeklom iz Crne Gore, za koju se sumnja da je možda u vezi sa atentatorima koji su izvršili napade u Parizu i da ima indicija da je on bio na putu za Pariz.

To, da je uhapšeni bio na putu za Pariz, nadležne bavarske vlasti, međutim, nijesu željele oficijelno da potvrde, prenose mediji.

Za uhapšenog se kaže da je policija u njegovom autu otkrila više pištolja, revolvera, municije, automatsko oružje, kalašnjikove, granate kao i nekoliko kilograma eksploziva TNT.

Uhapšeni je vozio auto-putem Salcburg-Minhen i kod Bad Fajlnbaha je bio zaustavljen, a pri detaljnom pregledu auta, policija je ustanovila da postoji jedan profesionalno napravljen bunker, gdje je i pronađeno oružje.

Osumnjičeni je zatim uhapšen, a prema materijalu koji je zaplijenjen, postoje indicije da je on bio na putu za Pariz, javljaju mediji.

“Fokus” piše da je kod uhapšenog prvo pronađen pištolj, sakriven u jednoj pregradi, a zatim ostalo oružje i navodi da njemačka policija kontroliše njemačko-francusku granicu, a i avio-saobraćaj pod jakim nadzorom.

Njemački “Bild“ tvrdi da se radi o muškarcu starom 51 godinu, koji je automobilom marke “vw golf”, sa crnogorskim tablicama zaustavljen i kontrolisan kod mjesta Bad Fajlnbah.

“Mi smo sproveli rutinsku kontrolu na autoputu Salcburg-Minhen i tokom te kontrole je policija otkrila oružzje, koje je bilo sakriveno u dijelu motora. Prilikom detaljnijeg pregleda vozila pronađeno je još naoružanja, koje je bilo sakriveno u cijelom automobilu“, saopštila je policija.

Prema “Bild-u“ pronađeno je osam Kalašnjikova, dva pištolja, dve granate, 200 grama TNT i revolver.

Crnogorac je, tako naoružan, prošao i Austriju, gdje je prešao 332 kilometara od prelaza ka Sloveniji – Špilfild do graničnog prelaza Valzerberg sa Njemačkom, prenose austrijski mediji.

“Ovaj primjer pokazuje odlično kakva je aktuelna situacija na granicama EU“, ističu austrijski policajci.

Ludvig Valdinger iz njemačke policije je kazao da je rutinski Interpol informisan o ovom hapšenju.

To, kako konstatuje list, znači da je i Francuska bila obaviještena.

“Lice je uhapšeno i nalazi se u zatvoru u Bavarskoj, gdje nije bio spreman na iskaz. On je, prema našim saznanjima, do sada bio bez policijskog dosijea“, dodao je on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com