“Pali” kadrovi SDP-a u Nikšiću i Pljevljima - Volim Podgoricu

“Pali” kadrovi SDP-a u Nikšiću i Pljevljima

Kadrovi Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića, Milorad Guta Jovanović, potpredsjednik opštine Nikšić i Branislav Veljković, direktor d.o.o. “Grijanje” iz Pljevalja, razriješeni su dužnosti, saznaju Dnevne novine iz pouzdanih izvora.

Tako je počelo raščišćavanje lokalne crnogorske političke scene, koje je najavio koordinator Socijaldemokrata Ivan Brajović, ali i ostali funkcioneri ove partije. Prema saznanjima Dnevnih novina Milorad Guta Jovanović je prije nekoliko dana podnio ostavku na mjesto potpredsjednika opštine. Ostavku je prihvatio Odbor za imenovanja SO Nikšić i predložio da umjesto ovog funkcionera SDP funkciju potpredsjednika ubuduće obavlja član Socijaldemokrata Crne Gore Radoš Šućur, što su Dnevne novine i najavile ubrzo nakon raspada SDP.

Upravni odbor d.o.o. “Grijanje” iz Pljevalja razriješio je prije dva dana dužnosti dosadašnjeg direktora Branislava Veljkovića, koji slovi zajednogodnaj ozbiljnijih kandidata Socijaldemokratske partije za predsjednika Opštinskog odbora u ovom gradu. Što se tiče Veljkovića, ostala je još formalnost, da njegovo razrješenje konstatuje i Skupština opštine Nikšić.

Inače, to su bila posljednja dva funkcionera Socijaldemokratske partije, koji su obavljali značajnije dužnosti u Nikšiću i Plj evljima.

Koordinator Socijal demokrata Crne Gore Ivan Brajović kazao je nedavno da je nakon dobijanja pozivnice za članstvo Crne Gore u NATO došlo vrijeme da se krene u “ra ščišćavanje političke scene prvo na lokalnom, a zatim na državnom nivou.

„Koalicija SD sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) u Podgorici funkcioniše i ona će biti formalizovana“, poručio je lider SD Ivan Brajović, navodeći da ta partija na narednim izborima planira saradnju sa svima koji žele dobro Crnoj Gori.

Prema saznanjima Dnevnih novina, nakon Podgorice dolazi formalizovanje koalicija sa Demokratskom partijom socijalista i u ostalim gradovima u Crnoj Gori.

Socijaldemokrate Nikšića prije nekoliko dana najavile su da će dati konkretan doprinos raščišćavanju političke scene u Crnoj Gori.

To je saopšteno na prvom sastanku Inicijativnog odbora SD Nikšića.

Predsjednik Inicijativnog odbora SD Nikšića Momčilo Mićunović kazao je da je grad pod Trebjesom uvijek znao da prepozna pravu, istinsku, izvornu socijaldemokratsku ideju, što najbolje potvrđuje podatak o kontinuiranom rastu broja članova i simpatizera Socijaldemokrata Nikšića.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com