PAVIĆEVIĆ: Smjenom direktorke Monstata ugrožen evropski put CG - Volim Podgoricu

PAVIĆEVIĆ: Smjenom direktorke Monstata ugrožen evropski put CG

U trenutku kad Evropska unija upozorava da im Vlada Crne Gore nije dostavila nacrt Zakona o popisu stanovništva, kao i da ih niko nije informisao o preduzetim koracima u organizaciji popisa, ministar finansija Milojko Spajić smjenjuje direktoricu MONSTAT-a Gordanu Radojević samo zato što je radila svoj posao i poštovala pravila struke i međunarodne standarde, saopštio je Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

Pavićević ističe da je time Milojko Spajić, “uz sva uzaludna nadanja nekih, svrstao sebe uz Demokratski front i realizatore „srpskog sveta“, uprkos činjenici da su i premijer Krivokapić i vicepremijer Abazović prije svega 10-ak dana tvrdili da ove godine neće biti popisa stanovništva”.

“Očito, agenda koju Aleksandar Vučić, SPC i DF, ispostavljaju vlasti u Crnoj Gori, jedini je plan rada „ekspertske“ Vlade.

Procedura za smjenu Gordane Radojević je samo jedan u nizu pokazatelja da je sporazum Krivokapića, Abazovića i Bečića, potpisan prije godinu dana, a u kome piše da neće biti revanšizma, ostao mrtvo slovo na papiru”, saopštio je Pavićević.

On smatra da je tim potezom Spajića još jednom ugrožen evropski put Crne Gore.

“Održavanje popisa mimo saradnje sa Eurostatom i institucijama EU ostaviće trajne posljedice na pregovore o pridruživanju uniji”, zaključuje Pavićević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com