Rađenović: Danas šaljemo zahtjev za uklanjanje spomen ploče u Budvi - Volim Podgoricu

Rađenović: Danas šaljemo zahtjev za uklanjanje spomen ploče u Budvi

Predsjednik opštinskog Liberalne partije Budva Blažo Rađenović kazao je da će danas uputiti zahtjev predsjedniku Opštine od kog očekuje da zatraži od Ministarstva kulture da se ukloni spomen-ploče sa ulaza u Stari grad.

“Očekujemo da se u narednom periodu Opština ozbiljnije pozabavi ovim. Ministarstvo kulture odredilo se prema ovoj ploči, ostalo je sve stvar procedure, da Opština uputi taj zahtjev prema Ministarstvu, nakon toga mi očekujemo da će to biti riješeno”, rekao je Rađenović za Radio Antena M.

Tu priču Liberalna partija pokrenula je prije dvije godine, podsjeća Rađenović i dodaje da su za  to vrijeme održane brojne javne rasprave na tu temu.

“Svi koji su učestvovali dali su realan sud o tome, svi su saglasni da te bitke  8.novembra 1918. nije bilo, stradalih nije bilo, a ni povrijeđenih. Čak iz kolege iz SNP,  NOVE i svi oni koji brane ovu ploču, zajedno sa predstavnicima Mitropolije-crnogorsko primorske nemaju nikavih zvaničnih dokumenata, već samo neku površnu priču”, istakao je Rađenović.

Na tabli koja je iznad glavnih vrata u Stari grad postavljena 1931. piše: “Na uspomenu dolaska hrabre pobjedonosne srpske vojske, koja poslije junačnih pobjeda oslobodi Budvu, na Mitrovdan 8. novembra 1918. postavlja Opština Budva”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com