Rakčević na Cetinju: “Dolina bogova” zaslužuje bolju sudbinu - Volim Podgoricu

Rakčević na Cetinju: “Dolina bogova” zaslužuje bolju sudbinu

Na Cetinju je večeras Inicijativni odbor Građanskog pokreta uz prisustvo koordinatora Inicijativnog odbora Žarka Rakčevića i njegovih saradnika Božene Jelušić i Rada Bojovića. 

Oni su naglasili neophodnost smjene ovakve vlasti u Crnoj Gori i izgradnju bolje, drugacije, građanskije i pravednije Crne Gore.

Rakčević je istakao da “dolina bogova” ne treba da bude Pompeja zatrpana prašinom, već grad po kojem se prepoznaje Crna Gora. 

“Posljednjih 25 godina Cetinje nema status prijestonice, jer mu ova vlast ne daje takav tretman, već je trenutna prijestonica Oleg Deripaska, drugovi i kumovi ove vlasti. Zato danas imamo Crnu Goru sa katancima na fabrikama, narko dilere kao dobre momke, predizborne bajke u duhu Ivice i Marice o čokoladnim kućicama i boljoj buducnosti”, rekao je Rakčević.

 On je naglasio da je neophodan raskid s dosadašnjom praksom.

“Nijesmo sanjali ovakvu Crnu Goru na cetinjskom trgu dok smo slali antiratne i gradjanske poruke. Današnja Crna Gora, ukoliko se uključe svi dugovi lokalnih samouprava, krajnje sumnjive državne garancije i kredit za auto put, je zaduzena preko tri milijarde eura. Neodgovornom politikom jedemo budućnost naše djece. Nama ne treba Crna Gora poltrona, vec slobodomislećih pojedinaca i zemlja gdje se patriotizam ne pokazuje pukim ljubljenjem zastave i držanjem ruke na grudima tokom intoniranja himne, već predanošću, radom i posvećenošću dobrobiti zajednice”, istakao je Rakčević.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com