RASKOL: “Sa Milićem sam završio za sva vremena”! - Volim Podgoricu

RASKOL: “Sa Milićem sam završio za sva vremena”!

Spasa SNP-u nema dok je na čelu partije Srđan Milić! Ovo je tvrdo mišljenje poslanika Socijalističke narodne partije Velizara Kaluđerovića, koji je i šef podgoričkog odbora. On kaže da će o budućim koracima odlučiti narednih dana, ali “saradnju sa Srđanom Milićem završio je zauvijek”.

Definitivni raskol u SNP-u je nakon jučeršanje sjednice Glavnog odbora neizbježan što je biolo jasno nakon sjednice, kada je Aleksa Bečić napustio stranku.

Kaluđerović za takav rasplet i raspad nekada najsnažnije opozicione partije optužuje Milića. 

„Da vam kažem da sam tužan poslije svega što se izdešavalo na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora. Pri tom sam to i pretpostavljao s obzirom na to da već duži vremenski period predsjednik Milić, kao i raniji i novoizabrani, uopšte već godinama a posebno posljednjih pola godine ničim ne doprinosi jedinstvenom i cjelovitom funkcionisanju partije. Potrebi da bude reizbran na sedmom Kongresu podredio je sve drugo i radio je to na način koji ruši mostove saradnje sa njegovim bliskim i najbližim saradnicima”, kaže Kaluđerović, za Radio Antena M.

On objašnjava da je takav odnos za posljedicu to da je protiv svih odluka koje je Milić juče predložio glasalo 50 odsto članova.

“Kada imamo na umu da je to prva sjednica nakon Kongresa, onda to dramatično ukazuje da predsjednik nije uspio da obezbijedi, a ja dodajem nije se ni trudio, jedinstveno i cjelovito funkcionisanje partije, već je prvenstveno radio da dođe do novog mandata. To što je učinio Aleksa Bečić po mom sudu je samo jedna od logičnih posljedica, da se otrgne od zagrljaja potpune privatizacije jedne divne partije koja će na ovaj način definitvno doživjeti brodolom”, samatra Kaluđerović.

Upitan razmišlja li on o povlačenju iz partije Kaluđerović kaže:

“Ja ću narednih dana kao predsjednik odbora Glavnog grada sazvati sjednicu, podijelićemo utiske i mišljenja u vezi sa svim ovim, u vezi sa situacijom u koju je doveo Milić SNP, i nakon toga ću odlučiti definitivno što mi je činiti. Ono što sa sigurnošću znam – spasa SNP-u nema dok je na čelu Milić. Ja sam mu juče na sjednici rekao – za spas partije hitno se povlači, ali je on to sve ignorisao. A ja sam saradnju sa Srđanom Milićem završio, što se mene tiče zauvijek”, zaključuje Kaluđerović.

Skoro kompletno rukovodstvo podgoričkog odbora je uz Bečića, osim Dragana Ivanovića, koji se pozicionirao uz predsjednika SNP-a Srđana Milića.   

Bečić i Kaluđerović su na jučerašnjoj sjendici GO SNP-a održanoj u Podgorici tražili od Milića da podnese ostavku, što je on odbio uz obrazloženje da je kongres tek prošao. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com