“Savez direktora” trči ka DPS-u - Volim Podgoricu

“Savez direktora” trči ka DPS-u

Predsjednik poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović optužio je bivše članove te stranke da su formirale Socijaldemokrate Crne Gore samo da bi se približili Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Komentarišući navode lidera Socijaldemokrata Ivana Brajovića da se, nakon dobijanja pozivnice NATO-a, na političkoj sceni Crne Gore očekuje skoro raščišćavanje, Šabović je rekao da su njegove bivše partijske kolege time potvrdile zašto su napustile SDP.

Aludirajući na SDP Brajović je na sjednici Glavnog odbora Socijaldemokrata izjavio da je vrijeme da budu politički kažnjeni oni koji zastupaju ucjenjivačku i populističku politiku i sjede na dvije stolice.

“Sada tako ogavno napadaju partiju od koje su do juče dobili sve, bili njeni funkcioneri, ministri, poslanici. Mislim da su gotovo svi članovi iz pojedinih opštinskih odbora, a neđe i gotovo svi koji su nas glasali, imali po jednu funkciju. Socijaldemokrate, ili narodu poznatije kao ‘savez direktora’, ipak nemaju to pravo da pričaju. Mi nikoga ne ucjenjujemo, samo se borimo za svoje principe. Ja bih se i te kako zapitao da pričam nešto i sjedim u Vladi, a partija koja me je izabrala na to mjesto, više nije moja partija“, kazao je Šabović Radiju Slobodna Evropa.

Brajović je rekao i da će formalizovati koaliciju sa DPS-om u Glavnom gradu, a zatim nastaviti raščišćavanje na državnom nivou.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com