SDP Markoviću: DPS da raskine sa Jedinstvenom Rusijom - Volim Podgoricu

SDP Markoviću: DPS da raskine sa Jedinstvenom Rusijom

Nakon što je premijer Duško Marković kazao juče, između ostalog, u razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a, Jensom Stoltenberga, da bojkot parlamenta vidi kao dio taktike opozicije da se osujeti pristupanje NATO- u, danas su se oglasili iz SDP-a. Portparol te partije, Mirko Stanić tvrdi da je Markovićeva izjava gruba neistina, te da tim pokazuje i koliko su iskreni njegovi pozivi na dijalog.

„Bojkot parlamenta od strane SDP-a, ali i drugih partija od kojeg su neke za pristupanje NATO savezu, a neke protiv, je posljedica dešavanja na dan izbora i navodnog državnog udara“, ističe Stanić.

Umjesto netačnih političkih konstrukcija Vlade, dodaju oni, građani očekuju da ona naplati stotine miliona eura poreskog duga od DPS tajkuna, ukine namete građanima za lične biznise sa malim hidrocentralama, nađe rješenje da preko 300 radnika ne ostane bez posla u Montenegro ejrlansu, ne prodaje Luku Bar u bescijenje ili utvrdi odgovornost za 10 miliona eura štete u slučaju Limenka, odgovorne za slučaj Carine itd.

„Ovim bi premijer Vlade državnog udara pokazao zalaže li se za odgovornost nesposobnih i korumpiranih u sopstvenoj partiji, je je vladavina prava jedna od ključnih NATO vrijednosti“, poručuje Stanić.

Iz ove partije ističu da im je dugo trebalo da „Markovića i njemu slične ubijede da je pravi put za našu zemlju nezavisnost i okretanje zapadnom civilizacijskom krugu“.

„Nije predsjednik Krivokapić poslije referenduma obećavao Luku Bar ruskim brodovima, niti je predsjednik Krivokapić potpisivao sporazume sa Putinovom partijom, niti ugovore sa “strateškim” partnerom Deripaskom i drugim ruskim tajkunima.  Da nije bilo zajedničke krađe tajkuna i partijskih šefova organizovanih kriminalnih grupa i više vladavine prava, i da nije bilo saradnje i koketiranja sa vodećim ruskim tajkunima Crna Gora bi odavno bila u NATO-u“, ocjijenio je Stanić.

SDP poziva potpredsjednika DPS-a da pokrene raskid saradnje sa Putinovom Jedinstvenom Rusijom ukoliko, kako navode,  i na djelu želi da pokaže da je istina ono što priča u sjedištu NATO i EU.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com