Sekulić: Koalicija DPS i SD legalizacija divlje političke gradnje i korupcije - Volim Podgoricu

Sekulić: Koalicija DPS i SD legalizacija divlje političke gradnje i korupcije

Član predsjedništva Demokratske narodne partije i odbornika u parlamentu Glavnog grada, Aleksandar Sekulić ocijenio je da potpisivanje koalicionog sprorazuma Demokratske partije socijalista DPS i Socijaldemokrata SD u Podgorici predstavlja legalizaciju divlje političke gradnje i korupcije čiji su temelji udareni u maju 2014. godine.

Time je, prema njegovim riječima, još jednom do izražaja došlo političko licemjerstvo Mila Đukanovića koji je, kako Sekulić navodi, doveo u pitanje politički i izborni kredibilitet novoosnovanih opozicionih subjekata koji su nastali po sličnom principu kao i SD sa kojima predsjednik DPS – a sklapa koalicioni sporazum u Podgorici.

“Ovakav ” principijelni” pristup predstavlja dvostruku prevaru, jer je Đukanović prvo razbio opozicioni savez SDP-a i Pozitivne, a zatim je sa djelovima tog saveza ozvaničio koaliciju, što predstavlja klasičan primjer političke korupcije”, istakao je Sekulić.

Ovaj model će još biti primijenjen u Baru, Nikšiću i Pljevljima, kao još jedan “doprinos ” u radu radne grupe i implementaciji izbornog zakonodavstva.

“Ono što posebno zabrinjava jeste činjenica da Milo Đukanović sad javno inauguriše političku korupciju kao demokratsku tekovinu, i više nema ni najmanjeg skrupula da opstanak na vlasti produžava bezočnim prekrajanjem izborne volje”, kazao je Sekulić dodajući da bi zbog toga bilo neophodno da zajedno sa parlamentarnim izborima budu održani i vanredni izbori u Podgorici, Nikšiću, Pljevljima i Baru, pošto je “izborno zakonodavstvo u ovim opštinama odavno mrtvo”.

Takođe, dodaje on, nakon ozvaničenja koalicije DPS -a i SD-a više ne postoji nijedan razlog, iako ni dosad nije postojao, da Ranko Krivokapić nastavi svoj boravak u vladi Mila Đukanovića.

Prema njegovim riječima, još jednu, ali ovog puta posljednju priliku za izlazak i otklon od Đukanovića, SDP će po svemu sudeći imati u januaru, i to u Skupštini.

“Ukoliko Milo Đukanović, uprkos svemu, dobije povjerenje poslanika SDP -a, onda će potvrditi da je predsjednik DPS -a imao puni legitimitet što im je od partije napravio ruševinu, i što je  onda iz te  ruševine odabrao političku građu koju želi da uzida u još jednu izbornu prevaru. A ako se Krivokapić nakon glasanja za povjerenje Milu Đukanoviću,  nada nekom biblijskom preokretu u kojem će biti proglašen za opozicionog Mojsija koji će direktno iz Đukanovićeve vlade preuzeti objedinjenu opoziciju i izvesti je na pravi put, onda je bolje da stane u red za razgovor sa Deda Mrazom”, zaključio je Aleksandar Sekulić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com