Sprema li Lekić konačnu ostavku zbog nesloge u DF-u? - Volim Podgoricu

Sprema li Lekić konačnu ostavku zbog nesloge u DF-u?

Nova srpska demokratija  podržava da Miodrag Lekić nastavi da bude predsjednik Demokratskog fronta.

Lekić je saopštio da ga osjećaj javne odgovornosti obavezuje da u postojećoj situaciji preispita politički status u Frontu i organizacione forme daljeg djelovanja.

Podsjećamo, Lekić je juče rekao da osjećaj odgovornosti obavezuje da u postojećoj situaciji preispita svoj politički status u Frontu, kao i forme daljeg djelovanja. 

Predsjedništvo NOVE je na današnjoj sjednici zaključilo da je veoma važno da Front nastavi svoju borbu za promjene u Crnoj Gori i da učvrsti djelovanje na principima na kojima je formiran.

Portparol NOVE, Jovan Vučurović, kazao je da je DF, za relativno kratko vrijeme, stekao veliku podršku.

On je rekao agenciji Mina da je obaveza i dužnost svih koji su osnovali DF da ga očuvaju, osnaže i unaprijede, i u vremenu kada se u vladajućoj koaliciji i samom DPS-u dešavaju turbulentne promjene.

“Lekić ima punu podršku NOVE da nastavi da vrši funkciju predsjednika DF i da, u skladu sa utvrđenim principima, programom i načelima, najjači opozicioni savez vodi ka cilju koji smo zajedno zacrtali- pobjedi nad nedemokratskim crnogorskim režimom”, naveo je Vučurović.

On je podsjetio da su Front osnovali sa kolegama iz Pokreta za promjene i Demokratske narodne partije, navodeći da su i prije nego što su pozvali Lekića da preuzme prvo mjesto u DF-u, u ideju srpsko-crnogorskog pomirenja uložila svu svoju energiju i potencijale. 

Demokratski front zakazao je za danas sjednicu Predsjedništva na kojoj će se raspravljati o Lekićevoj izjavi.

Televizija Crne Gora saznaje da se na današnjoj sjednici može očekivati konačna odluka Lekića o njegovom angažmanu u Frontu.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com