ZIROJEVIĆ: Kovačeviću bih preporučio da literaturu Jovana Deretića zamijeni knjižicom koja se zove Bonton - Volim Podgoricu

ZIROJEVIĆ: Kovačeviću bih preporučio da literaturu Jovana Deretića zamijeni knjižicom koja se zove Bonton

Nakon što je, očigledno “operisan”, predsjednik Opštine Nikšić uputio “tradicionalni srpski pozdrav” crnogorskoj himni, nikšićki drama majstor opet je uspio da se pronađe u centru skandala, saopštio je portparol Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević komentarišući jučerašnju izjavu predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

“Ozvaničavajući bratimljenje sa nama susjednim gradom Trebinje, Kovačević je ustvrdio da su na Vučjem dolu Hercegovci i Crnogorski izvojevali jednu od najvećih pobjeda protiv Turaka, nazvavši je “jednom od najznačajnijih srpskih pobjeda”. Mislim da je i laiku dovoljno, bez mnogo istorijske edukacije da, čitajući ovu rečenicu, uvidi koliko je ona u potpunosti besmislena”, navodi Zirojević.

Prema mišljenju Zirojevića, sljedeće za očekivati, od ovog “našeg skandal majstora”, bilo bi da pođe u posjetu Grčkoj i tamo ustvrdi da je Bitka kod Termopila jedna od najznačajnij pobjeda drijevnog srpskog carstva.

“Vjerujem da bi ga većinska javnost jednako ozbiljno shvatila kao što je to slučaj u vezi sa ovom jučerašnjom izjavom”, dodaje on.

Zirojević je Kovačeviću preporučio da literaturu Jovana Deretića za početak zamijeni knjižicom koja se zove Bonton.

“Bilo kako bilo, svjestan činjenice da na uvjerenja predsjednika Opštine Nikšić koja predstavljaju klasične istorijske zablude i besmislice ne mogu uticati, Kovačeviću bih najtoplije preporučio da literaturu Jovana Deretića na kojoj, očigledno, temelji svoje istorijsko znanje, za početak zamijeni knjižicom koja se zove Bonton. Može mu mnogo pomoći u bavljenju ovim poslom, a svakako bi mu dobro donijela i na ličnom planu”, zaključio je portparol SD-a.

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com