ŽIVKOVIĆ: Politički protivnici ne mogu na bazi kritika prethodne vlasti vječno da vladaju, smijenićemo ih i vratiti u opoziciju - Volim Podgoricu

ŽIVKOVIĆ: Politički protivnici ne mogu na bazi kritika prethodne vlasti vječno da vladaju, smijenićemo ih i vratiti u opoziciju

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Danilovgrad birao je članove Opštinskog odbora. Konferenciju je, kako je saopštila partija, otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković.

Ističući da se nakon 30. avgusta nije samo promijenila vlast, Živković je kazao da su tada na vlast došli oni koji su živjeli i radili da tu budu samo da bi se “osvetili DPS-u, što stalno i govore u svojim javnim nastupima”.

“Oni kažu da suština njihovog političkog postojanja nije da se bave razvojem Crne Gore, razvojem Danilovgrada, nije da rade na poboljšanju i jačanju institucija. Suština njihovog političkog postojanja je osveta i revanšizam prema prethodnom sistemu i prema DPS-u. Prva rečenica koju izgovore nakon svakih izbora je da neće u koaliciju sa nama, a druga, kako bi opravdali svoje neuspjehe koji neminovno slijede, da je za sve kriv DPS”, kazao je Živković dodajući da to je moglo biti opravdanje ranije, “ali da nakon četiri godine ne može biti”

“Najteže im je odreći se fotelja, što ćemo svi zajedno imati priliku da vidimo kada izgube parlamentarne izbore. Mi smo kroz sve prethodno realizovane izborne procese pokazali dostojanstvo, a pogrešno je kada vlast počiva na revanšizmu i potrebi da se revanširate nekom političkom subjektu koji je ranije vršio vlast. Kada svoju politiku gradite na mržnji, ta vam se mržnja kao bumerang i vrati, što možete danas vidjeti kod naših političkih protivnika koji se svi dijele unutar svojih redova”, kazao je lider DPS.

To se, kaže, dešava i zato što ste 2020. godine “zloupotrijebili vjerska osjećanja građana”.

“Sve će to biti samo intenzivnije. S druge strane, mi smo nakon četiri godine u opoziciji i dalje najjači politički subjekt u Crnoj Gori. Naša politička alternativa tvrdila je da nudi oslobođenje i pomirenje. A kako izgleda to pomirenje mogli smo da vidimo ovdje i u Pljevljima i u drugim crnogorskim gradovima gdje se nije slavio Dan nezavisnosti, jer oni koji vrše vlast u tim gradovima žele da se osvete nama koji smo izborili nezavisnost, ne razmišljajući pritom da smo i njima tako omogućili da danas budu neki funkcioneri u nezavisnoj državi. To je taj odnos prema državi i funkcijama koje obavljaju u istoj toj državi”, kazao je Živković.

To je, prema njegovim riječima, pomirenje koje “nam se nudi po mjeri ljudi kao što je Marko Kovačević“.

“Ne treba slaviti Dan nezavisnosti, ne treba isticati državne simbole, treba promijeniti Ustav, službeni jezik, uvesti dvojno državljanstvo, obračunavati se sa braćom kao što smo se obračunavali sa nekima drugima u istoriji, to je mjera pomirenja koju nam nude i finalno da nam kažu da Crna Gora nikad nije bila antifašistička i da nije prva puška u Evropi pukla 13. jula 1941. godine u Crnoj Gori. Jasno im poručujemo – sa nama nema potrebe da se mirite, mi smo na ispravnoj političkoj platformi, mi poštujemo civilizacijske vrijednosti, pogledajte se vi između sebe ko ste i šta radite, a mi ćemo da im pošaljemo poruku na izborima, smijenimo ih s vlasti i vratimo ih na marginu u opoziciju gdje im je i mjesto. Ako pokušaju da usvajanjem Zakona o dvojnom državljanstvu da omoguće uvoz birača, e tu treba da im se suprotstavimo ne samo na Skupštini, nego i u drugim mjestima, jer intervencija u tom zakonu značila bi kraj Crne Gore. I svi smo toga svjesni”, dodao je lider DPS.

Živković je naglasio da DPS “neće praviti trule kompromise”.

“Čekaćemo našu šansu, a ona nije daleko. Za to vrijeme ćemo raditi na svom unapređenju. Mi moramo raditi na jačanju institucija, jer ove institucije sada ne mogu adekvatno odgovoriti zadatku. Mislite li da bi u Šavniku neko posegao da otme izaborni materijal da je neko pravovremeno u tužilaštvu reagovao i rekao da je to krivično djelo i poslao krivca u zatvor”, kazao je on.

Osvrnuo se i na ekonomske teme, odnosno najave da će se povećati plate i penzije.

“Mi smo spremni takođe da glasamo za to, ali kada nas uvjere da to rade iz realno ekonomski održivih izvora. Crna Gora pod njihovim vođstvom će se zaduživati dok god budemo mogli, a onda ćemo da počnemo da prodajemo državne resurse. U isto vrijeme, u lokalnim upravama gdje oni vrše vlast, kao npr. Podgorica, Pljevlja, smanjuju se plate a povećava porez na nepokretnost, cijena vode, komunalija, parkinga, a sve da bi se namirivali politički kadrovi koje su oni počeli zapošljavati. Pretresaju šta su prethodne administracije radili, pa i ovdje u Danilovgradu. Jesu li našli nešto, ne? I šta ćemo sad? Ne možete na bazi kritika prethodne vlasti moći vječno da vladate. Zato su se posvađali u svim opštinama gdje vrše vlast”, zaključio je Živković podsjećajući da uskoro slijede lokalni izbori u Kotoru, Gusinju, Podgorici, Beranama, Tivtu, te da će oni biti “najbolji pokazatelj nove snage naše partije”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com