Predmet protiv direktorke ASK-a formiran nakon nalaza budžetske inspekcije - Volim Podgoricu

Predmet protiv direktorke ASK-a formiran nakon nalaza budžetske inspekcije

Ministarstvo finansija, na čijem je čelu ministar Novica Vuković, dostavilo je nedavno tužilaštvu obimnu dokumentaciju o mogućim zloupotrebama Agencije za sprečavanje korupcije i njene direktorke Jelene Perović. Imajući u vidu da je Perovićeva danas uhapšena, vrijedi podsjetiti da je predmet u Specijalnom tužilaštvu formiran nakon što je Ministarstvo finansija dostavilo nalaz Budžetske inspekcije.

U izvještaju Budžetskih inspektora tada su naveli da je Perović prošle godine na osnovu spornih rješenja za varijabilni dio zarade i prekovremeni rad prihodovala 13.447 eura.

Pored toga, inspektori su utvrdili i da je Perovićeva po osnovu rješenja koja su donesena mimo zakona za rad u radnim grupama ostvarila naknadu od 8.722 eura.

Budžetska inspekcija utvrdila je brojne nepravilnosti tokom inspekcijskog nadzora u Agenciji za sprječavanje korupcije, na čijem je čelu Jelena Perović. Izvještaj je objavljen sa sajtu Ministarstva finansija, a prenosi portal RTCG-a.

Takođe, oni su tada kazali da u dijelu dodjele varijabila i naknada za prekovremeni rad nijesu primjenjene odredbe Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

Izvještaj su potpisale budžetske inspektorke Jelena Perućica i Gordana Janjić.

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva. Nešto prije 15 sati Perovićeva je dovedena na saslušanje u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com