PREMINULA MIRA FURLAN: Napustila nas legendarna glumica

Glumica koja je u Holivudu napravila zapaženu karijeru je preminula.

Slavna glumica Mira Furlan preminula je, potvrđeno je na njenom nalogu na društvenim mrežama. Vijest o smrti prvi je objavio uticajni američki list “Varajeti”.

Režiser Majkl Stračinski potvrdio je na Twitteru da je njegova prijateljica “i sabornica” umrla, javlja Mondo.rs.

“Ovo je noć velike tuge, naša drugarica i sabornica otišla je putem na kojem je ne možemo pratiti. Ali kao i sa svim stvarima, i sa njom ćemo ponovo ići ukorak, i vjerujem da će imati mnoge priče da nam ispriča i mnoge uloge da podijeli sa kosmosom”, napisao je on.

Uzrok smrti još uvek nije objavljen, ali je Stračinski rekao da je ekipa serije “Babilon 5” već neko vrijeme znala da je zdravlje izdaje.

“Znali smo da naša Mira blijedi… Nadali smo se da će biti bolje. U grupnom emailu koji je ekipa serije dobila, nagovestili su da će ozdraviti. Ali posle me je glumac Piter Džurasik zvao da mi kaže da Mirin muž, režiser Goran Gajić, vodi Miru kući”, rekao je on “Varajetiju”.

“Mira je bila dobra i ljubazna žena, izuzetno talentovana umjetnica i divna prijateljica svima na snimanju. Užasnuti smo ovim vijestima”, rekao je on.

Mira je rođena u Hrvatskoj, gde je bila deo HNK-a sve do emigracije u Ameriku 1991. godine. U svemirskoj operi “Babilon 5” igrala je Delen, ambasadorku Minbara svemirskoj stanici. Godine 2004, debitovala je u kultnoj seriji “Lost” kao Danijel Ruso.

Ostvarila je uloge i u filmovima “Otac na službenom putu”, “Lepota poroka”, “Tri za sreću” i drugim.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button