PREMINULA OD ZADOBIJENIH POVREDA: Nikolić optužen da je nevjenčanu trudnu ženu tukao osam sati

Tridesetčetvorogodišnji Dalibor Nikolić, koji se optužnicom Višeg državnog tužilaštva tereti za svirepo ubistvo trudne nevjenčane supruge Zimrite Nerde (27) u barskom naselju Sokolana sredinom januara prošle godine, kazao je pred tužiocem da je supruzi zadao samo nekoliko udaraca i da je nakon jednog od njih pala i udarila glavom o pod, nakon čega je preminula, piše Dan.

Iskaz koji je dao u fazi istrage opovrgnut je nalazom vještaka obducenta i ostalim dokazima koji su se našli u spisu predmeta pred Višim sudom u Podgorici, pred kojim se vodi ovaj krivični postupak. Početak suđenja odlagan je nekoliko puta iz procesnih razloga, a sledeći glavni pretres, na kome bi optuženi ponovo trebalo da iznese odbranu, zakazan je za kraj januara naredne godine. Ukoliko ne bude izmjene na glavnom pretresu, suđenje će biti otvoreno za javnost.

Nikolić je u istrazi ispričao da je 12 godina bio u braku s Zimritom Nerde i da su se svađali oko sitnica i gluposti, oko problema koje su imali u braku u ranijem periodu, kada je ona odlazila od njega, kao i oko problema koje je imao s njenom braćom.

Nikolić je tužiocu rekao da je kobnom prilikom kazao oštećenoj da im brak ne ide i da treba da mu konačno kaže da ne želi s njim da živi i da se rastanu. Tvrdi da se razbjesnio kada mu je supruga rekla da ne želi više da živi s njim, a potom promijenila mišljenje i kazala da se šalila.

Pobjegao nakon zločina?

Suprotno navodima odbrane oštećenog, njegov komšija je tokom svjedočenja kazao da je tokom cijele noći čuo svađu i tuču. Prema nalazu i mišljenju vještaka medicinske struke, utvrđeno je da je izliv krvi u mozak posledica udarca pesnicom u predio lica ispod desnog oka, a ne pada na pločice.

Inače, Nikolić je nakon kobnog događaja, kako je ranije saopšteno, taksijem otišao do Podgorice, odakle se drugim taksijem uputio prema Srbiji.

Uhapšen je na graničnom prelazu Dobrakovo po potjernici koju je raspisala Uprava policije, nakon čega mu je određen pritvor.

Priznao je da ju je tada jednom ili dva puta udario pesnicom u lice, kao i da ju je nekoliko puta udario palicom.

” Prilikom svađe oko toga ko će da skuva kafu, udario sam je pesnicom u glavu, a ona je pala i glavom udarila o pločice. Polivao sam je vodom kako bih joj vratio svijest, a potom sam je smjestio u zadnji dio automobila i pozvao komšiju da Zimritu odvede do bolnice ” ispričao je tužiocu Nikolić.

Komšiji je kazao da doktorima saopšti da je oštećena pala i da je on na poslu.

Međutim, prema navodima iz akta Višeg tužilaštva, Nikolić je tokom 15. i 16. januara prošle godine osam sati tukao svoju nevjenčanu suprugu, naočigled njihovo troje maloljetne djece.

” Nikolić je optužen da je od 22 sata 15. janura do šest sati narednog dana pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom tukao i na svirep način, s umišljajem, lišio života bremenitu suprugu Zimritu Nerdu tokom svađe oko prestanka njihove zajednice, a dok se troje njihove maloljetne djece (od 10, osam i četiri godine) nalazilo u porodičnoj kući ” piše u optužnici.

Nerda je od posledica prebijanja podlegla povredama 22. januara u Kliničkom centru Crne Gore, a u optužnici koju zastupa državni tužilac u VDT-u u Podgorici Ana Radović navodi se da su joj ljekari konstatovali pet teških tjelesnih povreda i 11 lakših, među kojima su i prelomi kostiju na rukama i na nozi.

loading...
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com