PREMINUO METJU PERI ZVIJEZDA SERIJE “PRIJATELJI”: Policija pronašla tijelo, a sumnja se da je ovo uzrok smrti - Volim Podgoricu

PREMINUO METJU PERI ZVIJEZDA SERIJE “PRIJATELJI”: Policija pronašla tijelo, a sumnja se da je ovo uzrok smrti

Iznenada je preminuo čuveni glumac Metju Peri (54), poznat po ulozi Čendlera Binga u čuvenoj seriji “Prijatelji”, prenose ovu tužnu vijest svetski mediji.

On se navodno utopio u svom stanu u Los Anđelesu. Jedan od izvora rekao je da su ga policajci pronašli u đakuziju i da nisu pronađeni nikakvi narkotici u blizini tijela. Takođe, navodi se da smrt nije bila nasilna, niti da je neko pokušao da ubije glumca.

Metju Peri je najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u popularnoj seriji “Prijatelji” iz devedesetih godina, koja je imala 10 sezona. On se pojavljuje u svakoj od 234 epizoda. Njegov lik bio je omiljen među fanovima, a i replike su često citirane i postale dio uličnog govora.

Iako je na ekranu djelovao vedro i simpatično, Peri je patio iza kulisa, posebno zbog svoje zavisnosti o drogama i alkoholu, naročito analgeticima. Kroz godine je stvorio zavinosnost prema vikodinnu, čak i dok je bio dio “Prijatelja”, i više puta je boravio u rehabilitacionim centrima.

Peri je o tome pisao u svojim memoarima, kada je otkrio i da je u jednom trenutku imao samo dva procenta šanse da preživi. To se dogodilo nakon što mu je uslijed dugotrajne zloupotrebe raznih supstanci puklo debelo crijevo. Tada je imao 49 godina. Dvije nedelje je bio u komi i proveo je mjesece u bolnici. On je istakao da je želio da podijeli svoje bolno iskustvo nakon što je sada siguran da se više neće prepustiti ‘mračnoj strani’.

“Morao sam da sačekam dok se ne otrijeznim i daleko od alkoholizma i zavisnosti da sve to zapišem. Najvažnije je bilo da sam bio prilično siguran da će to pomoći ljudima” zapisao je glumac.

Nevjerovatan je i šokantni podatak je da je bio na detoksikaciji čak 65 puta.

Metju Peri je rođen 19. avgusta 1969. godine u Vilijamstaunu u Americi. Djetinjstvo je proveo putujući na relaciji Montreal – Los Anđeles zbog razvoda roditelja.

Kao tinejdžer želio je da postane slavni teniser i bio je nacionalno priznata zvijezda ovog sporta u Kanadi. Kada se okrenuo glumi u svojim dvadesetim, dobio je željenu ulogu glavnog glumca u pilotu serije o kojoj su svi pričali i koja je danas jedna od najpoznatijih sitkom serija na svetu – “Prijatelji”.

Peri nije imao djece. Prije nekoliko godina bio je vjeren sa Moli Hurvic, ali njihova veza je trajala samo šest mjeseci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com