PREMINUO TONI MONTANO: Nije se javljao sestri, provalili u stan i zatekli šokantan prizor - Volim Podgoricu

PREMINUO TONI MONTANO: Nije se javljao sestri, provalili u stan i zatekli šokantan prizor

Muzičar Toni Montano preminuo je danas u 62. godini, pišu beogradski mediji.

Toni Montano se, kako saznaje Kurir, danima nije javljao na telefon.

Njegova sestra od strica je posumnjala na to da se dešava nešto čudno, a nakon što nije otvarao ni vrata stana u kom je živio, angažovan je bravar.

Ekipa Hitne pomoći, po ulasku u stan, konstatovala je smrt nakon što je pronašla tijelo muzičara, a prve informacije govore da nije riječ o nasilnoj smrti.

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, karijeru je započeo kao pjevač u grupi „Radost Evrope“ 1979. godine.

Bend je, kako piše RTS, uglavnom nastupao u beogradskom Studentskom centru. Na nastupima su izvodili svoje autorske i pesme grupe Ramons.

Grupa je prestala sa radom 1985. godine, a Miljković počinje solo karijeru, sam je sebi dao nadimak Toni Montana, po glavnom akteru iz kultnog filma „Lice sa ožiljkom“.

Debitantski album „Toni Montano“ pojavio se 1986. godine. Na albumu se našla pjesma “Vreme je da skinem mrak”, što je obrada pjesme Seks Pistolsa i “Boli me zub”, koja je prije nego što se našla na albumu izvođena sa bendom „Radost Evrope“.

Na albumu se našla i obrada pjesme Dragana Stojnića „Balada o Boni i Klajd“, kao i obrada hita „Do You Wanna Dance” od Bobija Frimena, piše RTS.

Drugi album, „Talični Tom je mrtav“ bio je sličnog žanra kao i prethodni i pojavio se 1987. godine, a 1988. godine pojavio se album uživo „Mi smo iz Beograda“.

Album „Lovac na novac“ objavljen je 1991. godine. Na albumu se nalazi i obrada pjesme Đorđa Marjanovića „Zvižduk u osam“.

Godine 1993. Toni Montano je nastupio u pozorišnom komadu „Bilo jednom u Beogradu”, a naredne godine objavio je istoimeni album.

Naredni album „Najbolje od najboljeg „1991-1995″ objavljen je 1995. godine. Na pjesmi „Mi smo srećna porodica” gostovao je Nele Karajlić.

Album „Moja žena fudbal ne voli! (Zašto?)”, snimljen je 1997. godine, a 1999. godine objavio je kompilacijski album „Hajde, slušaj ovaj CD” , gdje su se našle obrade pjesme Elvisa J. Kurtovića. Istovremeno je objavio i studijski album „Srećan rođendan”.

Nakon par godina pauze, 2006. godine izdao je kompilacije „Blue Eyes – Best of Tonny Montano”, a 2007. godine “Lepšoj od najlepše”.

Kompilacija „Istinita ljubavna priča-Jubilej:25 godina muzičkog rada 1986-2011″ izašla je 2012. godine za PGP RTS. Po objavljivanju kompilacijskog albuma, Toni Montano je okupio grupu beogradskih muzičara, kako bi formirao turneju za povratak.

U sastavu su se našli Edi Salvatore (ritam gitara), Santos Trafikante (vodeća gitara), Vićenco de Mora (bas gitara) i Emilio Horhas (bubnjevi). Montano i bend su prvi put nastupali na beogradskom Bir Festu 14. avgusta 2012. godine.

Poslije pauze, 2019. godine, objavio je kompilacijski album pod nazivom „Neću da budem šljam”. Na albumu se nalazi sedamnaest pjesama, neke su u više verzija, stare i tri nove pjesme.

(Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com