Profesorima će plaćati liječenje kod privatnika

Univerzitet Crne Gore juče je kratko saopštio da će zaposlenima plaćati vanbolničke troškove liječenja kod privatnika. U odgovorima na pitanja “Dana” povodom te informacije pojašnjeno nam je da će ova pogodnost za nastavno i vannastavno osoblje biti omogućena iz sopstvenih sredstava UCG, a ne iz budžeta koji im je odobren od strane Vlade.

” Univerzitet Crne Gore je iz sopstvenih sredstava omogućio zaposlenima besplatno korišćenje usluga dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja — sistematski pregled i vanbolničko liječenje u širokoj mreži privatnih medicinskih ustanova. Univerzitet ima prihode od školarina, na projektima, na poslovima sa tržišta i u okviru posebnih oblika nastave, kao što su formalno, neformalno, informalno obrazovanje, kursevi i dr. Ova sredstva se raspoređuju u skladu sa važećim Pravilnikom o načinu korišćenja sredstava i ostalim primanjima zaposlenih na projektima, na poslovima sa tržišta i u okviru posebnih oblika nastave” odgovorili su sa UCG na naše pitanje iz kojeg budžeta će biti izdvojena sredstva za tu namjenu.

Univerzitet Crne Gore ima 1.109 zaposlenih, zaključno sa januarom 2023. godine.

“Ukupna sredstva predviđena za usluge dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja ” sistematski pregled i vanbolničko liječenje, iznose 134.653,20 eura precizirano je u odgovoru na pitanje “Dana”.

Upitani za razloge za ovu odluku, istakli su da Univerzitet Cre Gore primjenjuje društveno odgovornu strategiju, ili, kako to nazivaju u korporacijskim stistemima, korporativnu kulturu koja svoje vrijednosti vezuje prije svega za zaposlene.

” Kako su pokazale brojne studije, zadovoljni zaposleni službenici preduslov su za uspjeh i visok kvalitet rada. U kontekstu poboljšanja uslova rada za sve na UCG, nastojimo da podstaknemo i razvijemo atmosferu u kojoj se pospješuje kvalitet rada, koji je, u krajnjem, usmjeren na stvaranje uspješnih i društveno odgovornih akademskih građana ” rekli su “Danu” iz te državne visokoškolske i naučne ustanove.

U odgovoru na pitanje u kojim privatnim zdravstvenim ustanovama će njihovi zaposleni moći da se liječe saopštili su da će sistematski pregled moći da obave u podgoričkoj Poliklinici “Filipović”.

“Na sajtu Univerziteta Crne Gore objavljen je spisak mreže privatnih medicinskih ustanova u kojima će zaposleni moći da koriste usluge vanbolničkog liječenja ” dodali sa UCG.

Ranije je saopšteno da je Univerzitet Crne Gore ovu odluku donio na inicijativu rektora prof. dr Vladimira Božovića.

loading...
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com