Projekat “Žensko pero” povezao poetese da učestvuju na međunarodnom festivalu “Beč u proljeće” - Volim Podgoricu

Projekat “Žensko pero” povezao poetese da učestvuju na međunarodnom festivalu “Beč u proljeće”

Na poziv Hrvatske zajednice umjetnika u Austriji, crnogorske pjesnikinje Edita I. Dautović, Vesna Kljajić i Ljubica Perović Katić od danas su gošće Festivala “Beč u proljeće” koji će se održati od 19. do 21. aprila u prostorijama Schlumberger Kellerwelten. One će učestvoavati u više umjetničkih sesija i čitanja, zajedno sa ostalim autorima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Crne Gore i Austrije. Pjesnikinje će predstaviti svoj pjesnički opus pred brojnom publikom i predstavnicima diplomatskog kora.

Dio učesnica projekta “Žensko pero”, čije se pjesme uveliko prevode na engleski i njemački jezik uputiće se 18. aprila u prijestonicu Austrije, gdje će promovisati pjesništvo, ljubav, proljeće, prijateljstvo….

Ovim projektom pjesnikinje su se još više povezale i predstavljaće Crnu Goru u Beču, sa svim svojim osobenostima i multikulturalnostima koju tvore; Ljubica Perović Katić prepoznatljiva pjesnikinja koja živi u Splitu, Edita I. Dautović i Vesna Kljajić iz Podgorice.

Organizator ovog, trećeg po redu festivala je Hrvatska zajednica umjetnika u Austriji (HZUA) na čijem je čelu pjesnikinja Ana Vrcić Oršolić.

”Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da i ove godine možemo ugostiti veliki broj pjesnika, njih 25 iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Crne Gore i Austrije. Ove godine festival će se održati od 19-21. 04. 2024 u prostorijama vinskih podruma “Schlumberger Kellerwelten”, te u prostorijama Akademske zajednice u Beču. Naše udruženje postoji od 2017. godine, a ovaj pjesnički festival održava se treću godinu zaredom i uvijek oduševi interes, kako pjesnika, tako i publike. Na samom festivalu održaće se nekoliko promocija knjiga, te čitati pjesme na različitim lokacijama u gradu gdje će pjesnici kroz ugodnu šetnju imati prilike upoznati centar Beča. Sam program biće propraćen muzičkim dijelom, pa će tako ove godine gosti imati prilike uživati u izvedbama džez i klasične muzike.”

Pjesnikinje su zahvalne Hrvatskoj Zajednici Umjetnika Austrija na pozivu festivala “Beč u proljeće” posebno g-đi Ani Vrcić Oršolić, koja je i ujedno organizatorka festivala.

Na festivalu će pjesnikinje govoriti svoju poeziju u prisustvu mnogobrojnih gostiju iz bivše EX Jugoslavije i šire, kao i konzulata Austrije. Dokaz da poezija ne poznaje granice je i sam poziv za učešće na festivalu. Iz Crne Gore učestvuje i pjesnik Boris Jovanović Kastel. 

,,Žensko pero“ je projekat koji se realizuje uz podršku “Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.”

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com