PROTEST ZBOG REBALANSA BUDŽETA Kankaraš: Učenike i bolnice ne smijete da taknete

Grupa građana organizovala je danas okupljanje ispred zgrade Skupštine, a povodom sjednice na kojoj će se glasati o rebalansu.

MANS je juče objavio da se rebalansom budžeta predviđa ukidanje novca namijenjenog za rekonstrukciju i izgradnju škola i bolnica.

Zbog toga, kako su saopštili, prosvjetni i zdravstveni radnici organizuju protest da bi izrazili neslaganje sa pomenutom odlukom koja bi mogla imati dalekosežne negativne posljedice za cijelo društvo ukoliko se usvoji.

„Pozivamo sve građane koji su u mogućnosti da nam se pridruže i da spriječimo usvajanje pogubne odluke”, naveli su organizatori.

Profesorica Milica Kankaraš kazala je da poslanici rebalansom budžeta traže da se od škola i bolnica uzme i “sitni novac koji imaju”.

Kankaraš tvrdi i da neki zdravstveni radnici nisu smjeli da izađu na protest zbog prijetnji da će dobiti otkaz.

“Učenike i bolesnike ne smijete da taknete”, poručila je Kankaraš.

Olivera Leković iz Prosvjetne zajednice poručila je da je revoltirana ovakvim ponašanjem kada su u pitanju djeca, škole i zdravstvo.

“Naše društvo je postalo politikansko, važni su samo političari i njihove igre pred izbore”, kazala je Leković.

Ona je rekla i da ju je naljutila izjava ministra finansija Aleksandra Damjanovića da ukoliko se ne prihvati rebalans neće biti novca za majke, lica sa invaliditetom.

“U isto vrujeme mi smo zemlja koja ima četiri i po hiljade vozila u voznom parku. Svi smo svjedoci kako su poslanici složno u januaru digli ruke i izglasali za sebe i javne funkcioenre povećanje zarada”, rekla je Leković.

Ministarstvo zdravlja negiralo je navode MANS-a i navelo da ne odustaju od gradnje, odnosno rekonstrukcije objekta koji su predviđeni Kapitalnim budžetom, već kako kažu ulažu dodatne napore da se svi projekti realizuju planiranom dinamikom.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com