PROTEST RODITELJA U BARU: Neće da djeca u u školama nose maske - Volim Podgoricu

PROTEST RODITELJA U BARU: Neće da djeca u u školama nose maske

Samo dva dana nakon što su djeca krenula u školu, u Baru je organizovan protest grupe roditelja nezadovoljnih odlukom da đaci u školama nose maske .

Protest je organizovan je ispred Osnovne škole „Jugoslavija“, gdje se okupilo oko 30-tak roditelja koji su stava da djeci ne trebaju maske na časovima.

– Većina roditelja koje poznajem smatra da djeca ne bi trebalo na času, gdje je već napravljena distanca veća nego koju viđamo u gradovima, po kafićima, u šetnji i generalno bilo gdje, da nose maske. Ne vidim razlog zašto se nameću maske koje dokazano ne štite od virusa. Svako neka malo istraži, dovoljno je desetak minuta ‘guglanja’ da bismo došli do zaključka. To nisu teorije zavjere, već govorim o stavovima epidemiologa, priznatih doktora, Nobelovaca. U drugim, većim i razvijenijim demokratijama, maske su ukinute jer nemaju svrhu – navodi Aleksandar Kovač. jedan od roditelja i učesnik protestnog skupa.

Roditelji koji su protestovali navode da je poenta „ sloboda izbora“.

– Ako je ovo demokratija, demokratsko društvo, ako sam ja slobodan čovjek, ja imam pravo da tu masku nosim, ili ne nosim. Osim ako to nije stavljeno kao zakon. U ovom slučaju mi imamo iskorišten pojam naredbe, koji je došao od ministarstva, koji je nametnut školama… To ostavlja traga i na psihu djece, jer u spoljnom svijetu ona vode normalan život – idu na treninge, u grupama od po 50, treniraju u zatvorenih halama. Virus se tuda nije proširio, a u školi su nametnute mjere – naveli su okupljeni roditelji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com